• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Metr (šachovnice)
Napište svůj komentář k receptu

Metr (šachovnice)

autor: Gertruda
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Metr (šachovnice)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      žloutek
    • 250
      g cukr krupice
    • 0,75
      sklenice voda
    • 0,75
      sklenice olej
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,75
      balení prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku
    • 2
      lžíce kakao
    • krém
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Třeme (mixujeme ručním šlehačem). Přidáme mouku a prášek do pečiva. Vmícháme sníh. Těsto rozdělíme na 2 poloviny, do jedné přidáme kakao.
2
Pak zvlášť upečeme asi na 180 °C ve formě na srnčí hřbet.
3
Vychladlé nakrájíme na pásky a spojíme krémem. Vzniknou 2 kusy, které položíme na sebe (nebo si necháme 2 menší, pokud máme kulatou formu srnčího hřbetu).
4
Polejeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gertruda | 16. 8. 2007 13:11

    Omlouvám se.Máte pravdu-peču to opravdu ve formě na biskupský chlebíček,pak nakrájím na tři pruhy a pospojuju krémem.Peču to podle receptu na metrový dort,ale spojuji šachovnici.

  • Helena Hamerská | 9. 8. 2007 15:42

    Je jedno, jestli to je forma na srnčí hřbet nebo na biskupský chlebíček. Může to být jakákoliv forma, třeba i dortová. Jen musí mít tmavý i světlý stejný tvar. Pak je můžeme nakrájet libovolně, ale oba stejně, a přeházeně je poskládáme do původní formy. Při tom je slepíme. Po vyklopení je ozdobíme.

  • Anonym | 31. 7. 2007 12:32

    Srnčí hřbet (už název) je kulatý.Hranatá forma je forma na biskupský chlebíček.Takže asi tato forma ne ?

  • Tereza J. | 30. 7. 2007 17:40

    Ak je to metrový koláč, tak ten už je.

  • Kuchařka on-line | 30. 7. 2007 16:33

    Foto bude zítra, vydržte :-)

  • Hela - | 30. 7. 2007 16:30

    Je to zmateně napsané.Je to starý recept Metrový dort. Prostě upeče se jeden srnčí hřbet bílý a jeden tmavý. Pak krájíme jednotlivé porce a slepujeme vždy bílý-tmavý-bílý-tmavý ... až nám vznikne srnčí hřbet metr dlouhý. Pak krájíme šikmo pod úhlem 45 stupňů. Výsledný kousek moučníku je svisle pruhovaný (nikoli šachovnice).

  • Jana z VM | 30. 7. 2007 16:25

    Ani já to nepochopila. Chtělo by to vidět....

  • Lenka Hrmová | 30. 7. 2007 15:52

    Asi si sedím na vedení, ale moc jsem nepochopila to krájení?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Kakao Krém Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Domácí čokoládová zmrzlina

Domácí čokoládová zmrzlina

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

392
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
123
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
54
Klasické lečo
Klasické lečo
49
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
48
Fazolová směs s mletým masem
Fazolová směs s mletým…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen) z remosky -…
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Meteník
Meteník
Metrový dort II.
Metrový dort II.
Metrový koláč
Metrový koláč
Mexická kuřecí polévka
Mexická kuřecí polévka
  • Recepty.cz
  • Metr (šachovnice)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact