• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Meteník
Napište svůj komentář k receptu

Meteník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meteník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrst kysané zelí (Pořádné)
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      l kyselé mléko Může být i obyčejné
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 70
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Vše kromě másla a česneku smícháme dohromady (cibuli nadrobno pokrájíme), mléko přidáme podle potřeby - může být i trochu méně nebo trochu víc. Dáme na dobře vymazaný plech a pečeme v předhřáté troubě při teplotě 220 °C asi 30-40 minut.
2
Mezitím rozehřejem máslo a do horkého dáme prolisovaný česnek. Horký koláč rovnoměrně polejeme. Podáváme s čajem, je to chutné teplé i studené.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petule B. | 25. 3. 2009 21:24

    Chtěla bych tuto dobrotu upéct na sobotu ráno, ale z časových důvodů by se mi hodilo péct už ve čtvrtek večer... neubere ten den a půl na kvalitě a chuti nebo naopak? Budu péct poprvé tak nevím... předem děkuju!

  • Mirka G. | 9. 3. 2009 13:32

    Zdeno, aj ja som jedla ten, čo predávajú vo Vlkolínci, je veľmi dobrý. V podstate si myslím, že na meteníku nie je veľmi čo pokaziť, je to veľmi dobrý koláč - z jednoduchých surovín.

  • Zdeno Dian | 9. 3. 2009 10:23

    Som z Liptova,ale je vela receptov na meteník,výborný predávajú vo Vlkolínci,vela krát sa tam idem prejst iba kvôli meteníku.Tento recept je vsak tiez dobrý,vela vsak záleží od kapusty

  • Olga Zehnalová | 2. 2. 2009 16:34

    Meteník poznám. Bývala som 15 rokov na Liptove. Robieva sa aj s práškom do pečiva alebo s kváskom z droždia bez cibule, ale tá tam nemôže uškodiť. Keď sa robí s kváskom, tak cesto sa nenecháva zvlášť kysnúť, vymiesi sa cesto s kváskom a s kapustou, dá sa na vymastený plech a tam sa nechá kysnúť asi 3/4 hod. Pečie sa vo vyhriatej rúre do ružova a potom sa potrie maslom a cesnakom. Na Liptove sa to pečie keď chýba momentálne chlieb, alebo len tak k čaju, alebo k slaninke, klobáske atď. Meteník je výýborný.

  • Jeffery Quinten | 12. 9. 2007 18:34

    http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-t.fflpbg.org <a href="http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-h.fflpbg.org">69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1</a> [url]http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-b1.fflpbg.org[/url] [url=http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-b2.fflpbg.org]69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1[/url] [u]http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-b3.fflpbg.org[/u] 771741281ca914d1c8c7feeb20b7f8c3

  • Lenka Zavřelová | 24. 8. 2006 10:21

    Nebylo to špatné, všechno se snědlo, ale čekala jsem, že to bude trochu lepší. A to jsem to ještě vylepšila dle rad komentářů: přidala majoránku, cibulku a 2 klobásky na kostičky osmažené, česnek i do těsta.

  • Mirka G. | 7. 8. 2006 19:43

    To je zaujímavý nápad...skúsim to nabudúce aj ja s majoránkou. :-)

  • Ňuška | 7. 8. 2006 09:15

    Recept jsem vyzkoušela a trochu vylepšila majoránkou. Opravdu moc dobré. Zařadím ho mezi své oblíbené.

  • Mirka G. | 27. 6. 2006 09:40

    Robila som na to na väčší plech, vrstva bola okolo 2 cm pred upečením, ale je to ťažké cesto, ono veľmi nevybehne.Zdenka, máte pravdu, robieva sa aj kysnutý, dokonca moja starká z Liptova tam nedávala ani droždie, ani prášok, bol to len taký posúch z veľkého množstva kapusty a múky podla potreby. Ale mne sa nikdy nepodaril tyký, ako ho mala ona. Teraz ho pečiem takto a je tiež výborný.

  • Sísa | 27. 6. 2006 09:22

    Chci se zeptat, jak asi vysoká vrstva na ten plech patří.Děkuji

  • Zdena | 26. 6. 2006 19:10

    Meteník je z Liptova, robí sa i s kynutého cesta.Je vynikajúci.

  • Mirka G. | 26. 6. 2006 18:55

    nič tým nepokazíte, ja niekedy dávam nakrájanú šunku...

  • Ňuška | 26. 6. 2006 12:24

    Vypadá to zajímavě a trochu mi to připomíná cuketovou sekanou. Určitě vyzkouším. Možná bych zkusila přidat trochu anglické slaniny pokrájenou na kostičky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Kysané zelí Kyselé mléko Máslo Pepř mletý Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Sýrová pomazánka s jogurtem

Sýrová pomazánka s jogurtem

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Kuřecí kousky s hořčicí

Kuřecí kousky s hořčicí

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Lehká tvarohová bublanina

Lehká tvarohová bublanina

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

155
Máslové řízky
Máslové řízky
152
Dýňová tortila
Dýňová tortila
124
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
120
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
49
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Záhada jmen na parte Jiřího Krampola (†87):  Kdo jsou mecenáši pohřbu?

Záhada jmen na parte Jiřího Krampola (†87): Kdo jsou mecenáši pohřbu?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Měsíční krajina
Měsíční krajina
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen) z remosky -…
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Metr (šachovnice)
Metr (šachovnice)
Metrový dort II.
Metrový dort II.
Metrový koláč
Metrový koláč
  • Recepty.cz
  • Meteník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact