• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Meruňkový koláč ze zakysané smetany
Napište svůj komentář k receptu

Meruňkový koláč ze zakysané smetany

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meruňkový koláč ze zakysané smetany
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 100
      g mandle
    • 50
      g pomerančová kůra jemně nasekané kandované
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      hrst moučkový cukr na posypání
    • 1
      lžíce tuk na vymazání plechu
  • Na pokladení
    • 2
      plechovka meruňkový kompot po 820g nebo meruňky čerstvé
    • 2
      lžíce meruňkový džem

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu, vymažeme plech, meruňky dáme okapat. Máslo s cukrem utřeme do pěny, přimícháme vejce, zakysanou smetanu, mandle a pomerančovou kůru, nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozprostřeme na plech, poklademe meruňkami slupkou dolů, pečeme 35-40 minut (cca 175 °C). Meruňkový džem zahřejeme a 5 minut před dokončením pečení jím potřeme meruňky. Ještě teplý koláč pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané…

Švestkový koláč ze zakysané smetany

Švestkový koláč ze zakysané smetany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dorina Šebíková | 27. 8. 2010 08:41

    Neměla jsem po ruce mandle, ale jen vlašské ořechy a kandované ovoce nemám ráda a tak jsem použila jen strouhanou pomerančovou kůru a vynechala drobenku. I tak byl koláč vynikající. Příště tu drobenku nevynechám, čerstvé meruňky bez potření marmeládou jsou po upečené trošku nakyslé, tak jsem zvědavá jaký bude příště. Dobrou chuť.

  • martin modrý | 6. 8. 2009 10:51

    Pekli jsme bez džemu z meruněk čerstvých a moc se nám povedl. Díky autorovi. Hodnotím 1.

  • Iva- Ma | 5. 8. 2009 22:05

    Pekla jsem z čerstvých meruněk, bez drobenky.Jednoduchý, rychlý a moc dobrý :-)Rozhodně bude opakování.Hodnotím 1 a dík autorovi receptu

  • maru hlinková | 30. 7. 2009 17:23

    Zařadím do oblíbených, je to rychlé a rychlo i zmizela :-)

  • Lída | 1. 7. 2007 18:38

    Koláč jsem včera upekla a je opravdu výborný, posypala jsem i drobenkou před dokončením.Schovala jsem jeden kousek abych věděla jaký bude druhý den a nemá chybu.Děkuji autorce receptu.

  • Magda | 22. 6. 2007 10:49

    Zkuste před šoupnutím pekáče do trouby posypat drobenkou. Pak už necukrujeme.

  • Magda | 22. 6. 2007 10:48

    Zkuste před šoupnutím pekáče do trouby posypat drobenkou. Pak už necukrujeme.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mandle Máslo Meruňkový džem Meruňkový kompot Moučkový cukr Pomerančová kůra Prášek do pečiva Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Palačinky snů

Palačinky snů

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
29
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
24
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Meruňkový koláč ze zakysané smetany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact