• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Měkké perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Měkké perníčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 32
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Měkké perníčky
Měkké perníčky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 80
      g máslo
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 150
      g med
    • 1
      prášek do perníku
    • 1
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Med, cukr a vejce utřeme. V mouce rozmícháme prášek do perníku a sodu a přidáváme po troškách za stálého míchání k utřené hmotě. Nakonec přimícháme rozpuštěné máslo.

RADA: VIDEO, jak na ty nejlepší rumové kuličky

2
Z těsta uděláme bochník a necháme alespoň 1 den odležet na chladnějším místě.
3
Před přípravou znovu promícháme, rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce 2-3 mm, podle toho, jak chceme mít perníčky buclaté (upozornění - čím je těsto tlustší, tím snáze se perníčky rozlijí a ztratí původní tvar!). Formičkami vykrajujeme perníčky a klademe na vymazaný plech.

RADA: VIDEO, jak na dokonalé linecké cukroví

4
Pečeme za stálého dohledu na teplotě 200 °C.
5
Upečené a ještě horké perníčky potřeme rozkvedlaným celým vejcem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak perníčky upéct!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • petkuc | 20. 12. 2013 15:39

    Peču tyto perníčky už tři roky a jsou úžasné :-)

  • Marky | 4. 12. 2012 17:21

    Mám problém prosím poradte těsto je moc měkké že se nedá ani vzít na plech

  • Edita | 16. 12. 2011 22:39

    Perníčky jsou tvrdé pokud se dá více medu :-)

  • kahlan78 | 11. 12. 2011 14:03

    Moje první perníčky a dopadly úžasně! Děkuji za recept.

  • xapi | 28. 11. 2011 18:11

    Tak už mám pečení perníčků také za sebou. S těstem se pracovalo příjemně, akorát je dost lepivé, tak abych jej nemusela zbytečně moučit, rozvalovala jsem je na potravinářské folii. Pro ty, jež chtějí, aby jim perníčky zachovali tvar doporučuji, aby je dělali tenší - 2 milimetry jsou dostačující. Když je těsto silnější, dost se rozjíždějí. JEště poznámka na závěr: Chutnají jako LOTOSOVÉ SUŠENKY - takže naprostá mňamka :-)

  • Dáša | 29. 11. 2010 12:34

    jvozím cukroví tetě do Rakouska,jiné nejedí, než naši českou klasiku(linecké, vanilkáče, rumové koule....) .Vloni jsem dělala tyto perníčky poprvé a moc jim chutnaly. :-) Letos už se začátkem listopadu zajímala, zda budou zase. Taže dík za recept.... :-)

  • Eva | 22. 11. 2010 08:57

    Stalo se vám někdy, že se vám perníčky při pečení roztáhly a ztratily tvar? Nevíte, čím to je, jak tomu zabránit?

  • Iveta | 30. 10. 2010 22:39

    Pernicky nejsou vubec mekke nevim cim to je :-(

  • Daniella O. | 2. 12. 2008 17:10

    Prave jsem pernicky dopekla. Pridala jsem jeste lzicku skorice a trochu kakaa. Jsou opravdu krasne mekke a chutove vyborne. S testem se navic skvele pracovalo. Uvedena davka vysla na 4 a pul plechu, ale i tak mam obavy, ze do Vanoc nevydrzi.

  • Stefania Michalic | 16. 12. 2007 14:04

    Výborné a makké.Nic som na recepte nemenila ani nepridavala,cesto aj celkovy vysledok su super,som velmi spokojna.Dakujem za recept.

  • JITKA | 12. 12. 2007 17:09

    Perníčky jsou výborné, dělala jsem je poprvé a moc nám chutnají. Stačí péct opravdu ve vyhřáteé troubě na 200 C pouze 6 minut.

  • Olga | 11. 12. 2007 17:23

    Janka, každá lyžica môže mať inú velkosť tak je najlepšie med odvážiť,môže tobyť 2 - 3 lyžice ,neviem, ale natom až tak velmi nezáleží.

  • Jana | 11. 12. 2007 11:37

    Nevíte náhodou kolik je 150 g medu na lžíce??

  • Alice | 6. 12. 2007 19:18

    skvělý recept, taky jsem ještě přídala perníkové koření a musela jsem dát dost mouky navíc aby z toho ten bochník byl, ale povedlo se. :o) Akorát teda nejsou příliš měkké, tak snad se rozleží... Nenechávala jsem je v troubě dlouho, nevim čím to je

  • anda | 3. 12. 2007 18:41

    ted je pripravuju tak uvidie jaky budou

  • Kejty | 22. 12. 2006 10:48

    Včera večer jsem pekla a musím říct, že jsou moc dobré.

  • Blanka L. | 13. 12. 2006 23:19

    Perníčky jsou na chuť vynikající. První plech jsem upekla perníčky hodně slabé (2 mm) a nepovedlo se mi je vytáhnout brzo, tak trochu chroupají. Další plechy jsem pekla silnější a myslím, že se lépe uhlídají, aby byly měkké a taky lépe vypadají. Takže není třeba se bát, že ztratí tvar, jak píše autorka receptu. Aspoň já mám s nimi takovou zkušenost.Do těsta jsem přidala ještě trochu prníkového koření. Jinak musím podotknout, že jsem měla trochu problém po přidání rozpuštěného másla uplacat ten bochník. Musela jsem přidat ještě dost mouky, aby to vůbec drželo pohromadě.....

  • ŠK | 11. 12. 2006 13:39

    Jsou opravdu tak měkké. Právě jsem je dopekla a myslím že opravdu do vánoc nevydrží:) Vynikající recept, děkuji.

  • Ishka | 7. 12. 2006 12:47

    Ano, dává se tam prášek do perníku i soda. Nijak to těstu neublíží, naopak. Komu by se zdálo těsto málo aromatické, může ještě dosypat trochu samostatného koření do perníku.

  • Anonym | 7. 12. 2006 11:44

    Dobrý den chěla bych se zeptat zda je to prášek kypřící do perníku a ještě se dá soda děkuji.

  • Ishka | 4. 12. 2006 21:28

    Myslím, že neztvrdnou, ale hrozí opravdu spíš to snězení, u nás za dva dny zbylo jen na dně krabice :-)Ještě k té délce pečení - perníčky se musí vytáhnout jakmile začnou malinko zlátnout, možná se vám budou zdát v první chvíli ještě nedopečené,ale nebojte, bude to ono. Nebo zkuste první plech a uvidíte - já jsem pekla 1 plech tak 6 minut v rozpálené troubě.

  • Alenka Aová | 4. 12. 2006 18:56

    Zdravím, nevíte,zda můžu udělat měkké perníčky i teď, neztvrdnou do Vánoc? Pokud se nesní :-)

  • Ishka | 4. 12. 2006 10:15

    Dobrý den, tyto perníčky jsou měkké hned, zrovna o víkendu jsem je pekla a jsou opravdu vynikající, asi budu muset péct další várku :-) Jen se nesmí nechat v troubě moc dlouho, aby nebyly připálené a křupavé.

  • Veronika | 3. 12. 2006 22:48

    Chtěla bych se zeptat, jestli jsou perníčky měkké, a nebo z tvrdnou a musejí se nechat rozležet? A jak dlouho se pečou? Budu je péct poprvé. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Perníčky
Moučníky Zákusky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Moučkový cukr Prášek do perníku Vejce

Jak na měkké perníčky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Čokoládové croissanty z listového těsta

Čokoládové croissanty z listového…

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na měkké perníčky

Poslední sledované recepty

35
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
28
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
25
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
24
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
20
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
AHA.cz Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Drama v televizi: Vyhazov Adamovské?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Harémky bourají trendy: Stylistka prozradila, jaké postavě lichotí a které uškodí!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Sestra Krainové dostala fanoušky: Hezčí než Simona?!

Sestra Krainové dostala fanoušky: Hezčí než Simona?!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Jak poznat, že se ve vás probouzí životní energie? Tyto signály vám napoví

Další doporučené recepty:

Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
Měkké koláčky s kandovaným zázvorem sypané macou
Měkké koláčky s kandovaným zázvorem…
Měkké medové perníčky
Měkké medové perníčky
Měkké sušenky s čokoládou
Měkké sušenky s čokoládou
Měkké škvarkové placky pro lenochy - zadělávané v pekárně
Měkké škvarkové placky pro lenochy -…
Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm
Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm
  • Recepty.cz
  • Měkké perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact