• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medvědí tlapky II.
Napište svůj komentář k receptu

Medvědí tlapky II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medvědí tlapky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 240
      g hladká mouka
    • 190
      g máslo
    • 120
      g moučkový cukr
    • skořice trochu
    • citronová kůra Z půl citronu
    • amonium (salajka, jelení sůl)
    • 90
      g ořechy
    • 10
      g kakao

Postup přípravy receptu

1
Vše zpracujeme na jednolitou hmotu a v chladničce necháme půl hodinu ztuhnout. Potom odebíráme kousky těsta, obalíme v mouce a vtláčíme do suchých formiček. Upečeme, vyklopíme z formiček a teplé obalíme ve směsi práškového a vanilkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medvědí tlapa

Medvědí tlapa

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

Uzená medvědí omáčka

Uzená medvědí omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nerusa | 6. 12. 2012 17:15

    Loni se mi tlapky nepovedla, tak jsem hledala jiný recept a našla tento. Musím říct, že tlapky paní Terezky jsou skvělé. Množství mi vyšlo tak na jeden plech, příště budu muset dávat o trošku míň těsta do formiček, protože mi při pečení vyběhlo až moc a to jsem amonia dala opravdu jen špetku.

  • Tereza J. | 27. 11. 2008 08:51

    Anička, to závisí od toho, kde bývaš. Ak v paneláku, kde je suchší vzduch. tak nechávam odležať tak 3 týždne, ak v rodinnom dome, tam je vlhkejšie, stačí tak týždeň až 10 dní.

  • Anna R. | 26. 11. 2008 22:15

    Terezko, chtěla bych se zeptat, kdy je tak péct,aby byly tlapy na Vánoce správně uleželé.Děkuji za odpověď.

  • Klára Keselyova | 23. 11. 2008 22:00

    Terezka, Ladka,ďakujem. Dúfam, že sa mi podaria. Dám vedieť.

  • ladislava staffenová | 23. 11. 2008 19:23

    Přesně tak a děkuju. :-)))

  • Tereza J. | 23. 11. 2008 19:00

    Áno, súhlasím:))) Cesto dávam po okraj formičiek, už to mám v oku, na ktorú formičku akú guličku :))) Ak dáš Klárika menej, tak jednoducho trocha pridáš.

  • ladislava staffenová | 23. 11. 2008 18:16

    Klárko, dovolím si odpovědět dřív než Terezka - snad se nebude zlobit :-))). U nás tyhle tlapky taky patří ke stálicím velice oblíbeným. Já je plním tak, že je přesně zarovnám s okrajem formiščy. Ony nabudou a kdyby toho těsta tam bylo moc, bylo by to nafouklé a nehezké.Určitě ne zase poloprázdné - prostě srovnejte třeba nožem těsto a okraj formičky. Takto to dělám já a vždy se povedou. Terezka používá ty samé ingredience, tak snad bude souhlasit :-))Jak je to, Terezko? :-))

  • Klára Keselyova | 23. 11. 2008 16:30

    Terezka, tie formičky plníme celkom,alebo necháme preliačinu, ktorá sa pečením vyplní. Chcem ich vyskúšať. Medvedie labky sa mi málokedy vydaria a všetci ich majú radi.Ďakujem. Prajem krásny zasnežený koniec výkendu. Klára

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Madlenky Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Citronová kůra Hladká mouka Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Rybí polévka II.

Rybí polévka II.

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Salát Nicoise

Salát Nicoise

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

462
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Houbové rizoto III.
Houbové rizoto III.
17
Mrkvový salát III
Mrkvový salát III
13
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.
11
Pizza v trojobalu
Pizza v trojobalu

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup
Medvědí tlapa
Medvědí tlapa
Medzevská bramborová polévka
Medzevská bramborová polévka
Mechové muffiny
Mechové muffiny
Mechové muffiny s ovocem
Mechové muffiny s ovocem
  • Recepty.cz
  • Medvědí tlapky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact