• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medvědí tlapky II.
Napište svůj komentář k receptu

Medvědí tlapky II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medvědí tlapky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 240
      g hladká mouka
    • 190
      g máslo
    • 120
      g moučkový cukr
    • skořice trochu
    • citronová kůra Z půl citronu
    • amonium (salajka, jelení sůl)
    • 90
      g ořechy
    • 10
      g kakao

Postup přípravy receptu

1
Vše zpracujeme na jednolitou hmotu a v chladničce necháme půl hodinu ztuhnout. Potom odebíráme kousky těsta, obalíme v mouce a vtláčíme do suchých formiček. Upečeme, vyklopíme z formiček a teplé obalíme ve směsi práškového a vanilkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medvědí tlapa

Medvědí tlapa

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

Uzená medvědí omáčka

Uzená medvědí omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nerusa | 6. 12. 2012 17:15

    Loni se mi tlapky nepovedla, tak jsem hledala jiný recept a našla tento. Musím říct, že tlapky paní Terezky jsou skvělé. Množství mi vyšlo tak na jeden plech, příště budu muset dávat o trošku míň těsta do formiček, protože mi při pečení vyběhlo až moc a to jsem amonia dala opravdu jen špetku.

  • Tereza J. | 27. 11. 2008 08:51

    Anička, to závisí od toho, kde bývaš. Ak v paneláku, kde je suchší vzduch. tak nechávam odležať tak 3 týždne, ak v rodinnom dome, tam je vlhkejšie, stačí tak týždeň až 10 dní.

  • Anna R. | 26. 11. 2008 22:15

    Terezko, chtěla bych se zeptat, kdy je tak péct,aby byly tlapy na Vánoce správně uleželé.Děkuji za odpověď.

  • Klára Keselyova | 23. 11. 2008 22:00

    Terezka, Ladka,ďakujem. Dúfam, že sa mi podaria. Dám vedieť.

  • ladislava staffenová | 23. 11. 2008 19:23

    Přesně tak a děkuju. :-)))

  • Tereza J. | 23. 11. 2008 19:00

    Áno, súhlasím:))) Cesto dávam po okraj formičiek, už to mám v oku, na ktorú formičku akú guličku :))) Ak dáš Klárika menej, tak jednoducho trocha pridáš.

  • ladislava staffenová | 23. 11. 2008 18:16

    Klárko, dovolím si odpovědět dřív než Terezka - snad se nebude zlobit :-))). U nás tyhle tlapky taky patří ke stálicím velice oblíbeným. Já je plním tak, že je přesně zarovnám s okrajem formiščy. Ony nabudou a kdyby toho těsta tam bylo moc, bylo by to nafouklé a nehezké.Určitě ne zase poloprázdné - prostě srovnejte třeba nožem těsto a okraj formičky. Takto to dělám já a vždy se povedou. Terezka používá ty samé ingredience, tak snad bude souhlasit :-))Jak je to, Terezko? :-))

  • Klára Keselyova | 23. 11. 2008 16:30

    Terezka, tie formičky plníme celkom,alebo necháme preliačinu, ktorá sa pečením vyplní. Chcem ich vyskúšať. Medvedie labky sa mi málokedy vydaria a všetci ich majú radi.Ďakujem. Prajem krásny zasnežený koniec výkendu. Klára

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Madlenky Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Citronová kůra Hladká mouka Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Zapečené brambory se žampiony

Zapečené brambory se žampiony

Kořeněná panenka - grilovaná

Kořeněná panenka - grilovaná

Vrstvený koláč

Vrstvený koláč

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

137
Klasické lečo
Klasické lečo
70
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
63
Zapečené těstoviny se sýrovou omáčkou
Zapečené těstoviny se…
48
Grilovaný květák (brokolice)
Grilovaný květák …
36
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Princezna Anna (75) se toho nebojí: Drsné oslovení krále Karla III.! Přítomní zůstali v šoku

Princezna Anna (75) se toho nebojí: Drsné oslovení krále Karla III.! Přítomní zůstali v šoku

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup
Medvědí tlapa
Medvědí tlapa
Medzevská bramborová polévka
Medzevská bramborová polévka
Mechové muffiny
Mechové muffiny
Mechové muffiny s ovocem
Mechové muffiny s ovocem
  • Recepty.cz
  • Medvědí tlapky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact