• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medvědí tlapa
Napište svůj komentář k receptu

Medvědí tlapa

autor: spyenax
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medvědí tlapa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bramboráky pro 2 osoby
    • 1
      kg brambory
    • 6
      stroužek česnek
    • 100
      g šunka (nemusí být)
    • 3
      ks vejce
    • mouka
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • sádlo
  • Náplň - nejlépe smíchat alespo
    • eidam sýr
    • hermelín
    • sýr niva
    • mozzarella

Postup přípravy receptu

1
Připravíme klasické těsto na bramborák - nastrouháme na hrubém struhadle brambory, přidáme prolisovaný česnek, tři vejce, šunku nakrájíme na drobné čtverečky (pokud šunku vynecháme nic se neděje), okořeníme solí, pepřem a majoránkou, zahustíme hladkou moukou a podle potřeby doředíme těsto mlékem.
2
Bramboráky smažíme hrubší, protože na jednu porci použijeme pouze dva. Používáme výhradně sádlo, na oleji nejsou bramboráky tak křupavé.
3
Horký bramborák posypeme strouhaným sýrem podle libosti a rychle překlopíme druhým horkým bramborákem, aby se sýr rozpustil.
4
Podáváme se zeleninovou oblohou. Je to sice trochu kaloričtejší jídlo, ale je to něco naprosto fantastického, ale občas neuškodí - určitě vyzkoušejte!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medvědí tlapky II.

Medvědí tlapky II.

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

Uzená medvědí omáčka

Uzená medvědí omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 21. 3. 2010 20:44

    Moc se mi nedařilo rozpustit sýr pouhým přiklopením bramboráku a navíc jsem potřebovala mít více porcí hotových naráz, tak jsem sýrem plněný bramboráky naskládala na plech a před podáváním je na pár minut zapekla. Sýr se krásně roztekl (ba trochu i vytekl), ale to nevadilo. Kombinace bramboráku a sýra je jedinečná, vřele doporučuji všem vyzkoušet!!!!! Simča

  • Lucie Zapalačová | 14. 3. 2007 10:18

    Ono se to zdá hodně, ale vemte si, že brambory jsou docela těžké a když se oškrábou, máme z kila najednou 3/4. Množství je fakt na Vás, já jsem ty bramobry nevážila, ale řekla bych, že to cca kilo bylo. Taky klidně můžete smažit tenší - já jsem udělala pořádně hrubé, protože se mi nechtělo smažit každému pět:)

  • Jaroslava Oumarová | 12. 3. 2007 13:06

    Tak to u nás je normální dělat bramborákové těsto do lavoru :-))

  • Ivana K. | 12. 3. 2007 12:09

    Ještě, že nemám takové jedlíky, pro každého člena rodiny bramboráky z 1/2 kg brambor...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Eidam sýr Hermelín Majoránka Mléko Mouka Mozzarella Pepř mletý Sádlo Sůl Šunka Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Těstovinový salát s masem

Těstovinový salát s masem

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Dort "Hlava koně"

Dort "Hlava koně"

Extra čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

Květákové řízky

Květákové řízky

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

108
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
104
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
90
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
67
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
57
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Drama u Vondráčkové: První reakce zpěvačky

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Jaký jste typ partnerky? Poznejte, jestli jste generálka, drama queen nebo tichý anděl

Blesk.cz Pánské prvky v dámském šatníku očima Iny T.

Pánské prvky v dámském šatníku očima Iny T.

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Medový listový závin
Medový listový závin
Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup
Medvědí tlapky II.
Medvědí tlapky II.
Medzevská bramborová polévka
Medzevská bramborová polévka
Mechové muffiny
Mechové muffiny
  • Recepty.cz
  • Medvědí tlapa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact