• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Medvědí fazolová polévka s uzeným masem

autor: google.77
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • uzené kosti klidně žebra
    • 250
      g fazole ale může být i čočka
    • 200
      g brambory na kostičky
    • 2
      ks bobkový list
    • 200
      ml smetana
    • světlá jíška
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • pepř celý
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme vařit fazole (ty propereme a nemusíme je přednamáčet). V žádném případě nesolíme! Vložíme také uzené kosti nebo žebra. Přidáme koření kromě soli. Až jsou fazole uvařené "al dente" tak přihodíme brambory a pokud nemáme uzené, nebo je na kostech málo masa, přihodíme kostku masoxu. Dosolíme a vaříme až brambory změknou. Jakmile je polévka dovařená, vyjmeme koření (bobkový list a celý pepř) a taky kosti. Maso z nich obereme a nakrájené vkládáme do polévky při servírování, nebo prostě zamícháme. Uděláme si světlou jíšku - množství podle chuti nebo potřeby - my ji raději hustší. Jíšku zředíme smetanou (vždy studená tekutina do horké jišky nebo napak - aby se neudělaly hrudky. Když použijte instantní jíšku, postupujte dle krabice). Dochutíme trochou octa a prolisujeme česnek. dochutíme solí, pepřem a pokud jsme to přehnali s octem, tak neuškodí trocha cukru.
2
Pro obměnu je možné podávat s volským okem a chlebem jako večeři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolová polévka s uzeným masem

Fazolová polévka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmuell1 | 13. 11. 2010 12:40

    Výtečná polévka. Děkuji za recpet!

  • Pavel Bláha | 6. 9. 2007 11:15

    Místo smetany můžete použít mléko - nic se nezkazí. Tahle verze je :) když v lednici zbude smetana. Pokud zbylo jenom mléko - s chutí dotoho :-D

  • rostas | 21. 11. 2006 12:14

    tak jsem to uvařil ale s menčíma upravama ...ale bylo to taky dobré :o)

  • rostas | 20. 11. 2006 16:11

    no ja to teda zkusím ... :o)

  • Marcela Novotná | 23. 6. 2006 20:51

    Moc dobré. Těmhle jídlům já říkám - co lednice dala.

  • Martina Veselá | 6. 5. 2006 20:31

    Vyzkoušela jsem - bylo to velmi dobré. Fazole jsem použila malé bílé a nedávala jsem tolik šlehačky a jíšku jsem použila instantní

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Fazole Ocet Pepř celý Pepř mletý Smetana Sůl Světlá jíška Uzené kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Jednoduchá francouzská kaše

Jednoduchá francouzská kaše

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Piña colada / Koktejly

Piña colada / Koktejly

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

20 minut
Vepřová panenka s houbami a jablky

Vepřová panenka s houbami a jablky

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Poslední sledované recepty

20
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…
18
Vánoční marokánky
Vánoční marokánky
18
Vepřová panenka s houbami a jablky
Vepřová panenka s…
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Fenix Awards ocenily vítěze cenami Kateřiny Handlové, kreativní ředitelky Rückl

Blesk.cz Princ Harry se vysmál Trumpovi: Vybučeli ho!

Princ Harry se vysmál Trumpovi: Vybučeli ho!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

  • Recepty.cz
  • Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact