• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Medvědí fazolová polévka s uzeným masem

autor: google.77
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • uzené kosti klidně žebra
    • 250
      g fazole ale může být i čočka
    • 200
      g brambory na kostičky
    • 2
      ks bobkový list
    • 200
      ml smetana
    • světlá jíška
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • pepř celý
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme vařit fazole (ty propereme a nemusíme je přednamáčet). V žádném případě nesolíme! Vložíme také uzené kosti nebo žebra. Přidáme koření kromě soli. Až jsou fazole uvařené "al dente" tak přihodíme brambory a pokud nemáme uzené, nebo je na kostech málo masa, přihodíme kostku masoxu. Dosolíme a vaříme až brambory změknou. Jakmile je polévka dovařená, vyjmeme koření (bobkový list a celý pepř) a taky kosti. Maso z nich obereme a nakrájené vkládáme do polévky při servírování, nebo prostě zamícháme. Uděláme si světlou jíšku - množství podle chuti nebo potřeby - my ji raději hustší. Jíšku zředíme smetanou (vždy studená tekutina do horké jišky nebo napak - aby se neudělaly hrudky. Když použijte instantní jíšku, postupujte dle krabice). Dochutíme trochou octa a prolisujeme česnek. dochutíme solí, pepřem a pokud jsme to přehnali s octem, tak neuškodí trocha cukru.
2
Pro obměnu je možné podávat s volským okem a chlebem jako večeři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolová polévka s uzeným masem

Fazolová polévka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmuell1 | 13. 11. 2010 12:40

    Výtečná polévka. Děkuji za recpet!

  • Pavel Bláha | 6. 9. 2007 11:15

    Místo smetany můžete použít mléko - nic se nezkazí. Tahle verze je :) když v lednici zbude smetana. Pokud zbylo jenom mléko - s chutí dotoho :-D

  • rostas | 21. 11. 2006 12:14

    tak jsem to uvařil ale s menčíma upravama ...ale bylo to taky dobré :o)

  • rostas | 20. 11. 2006 16:11

    no ja to teda zkusím ... :o)

  • Marcela Novotná | 23. 6. 2006 20:51

    Moc dobré. Těmhle jídlům já říkám - co lednice dala.

  • Martina Veselá | 6. 5. 2006 20:31

    Vyzkoušela jsem - bylo to velmi dobré. Fazole jsem použila malé bílé a nedávala jsem tolik šlehačky a jíšku jsem použila instantní

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Fazole Ocet Pepř celý Pepř mletý Smetana Sůl Světlá jíška Uzené kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Rajský salát - light

Rajský salát - light

Těstoviny se špenátem a masem

Těstoviny se špenátem a masem

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

111
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Čokoládové crinkles
Čokoládové crinkles
16
Pečený králík s citronem a bylinkami
Pečený králík s citronem…
14
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
AHA.cz Magda Vášaryová: Ty p*čo hnusná stará! Táhni už na hřbitov

Magda Vášaryová: Ty p*čo hnusná stará! Táhni už na hřbitov

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Jediný doplněk, který letos v zimě potřebujete! Jak jej nosit, aby váš outfit působil stylově?

Ženy.cz Mýtus jménem kardio. Proč vám hodiny běhání brání v hubnutí?

Mýtus jménem kardio. Proč vám hodiny běhání brání v hubnutí?

Blesk.cz Eva Perkausová si spletla hadice: Odrovnala manželův mercedes! Benzín není nafta…

Eva Perkausová si spletla hadice: Odrovnala manželův mercedes! Benzín není nafta…

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

7 tarotových karet, které předpovídají peníze a bohatství. Tyhle si chcete vytáhnout!

  • Recepty.cz
  • Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact