• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Medvědí fazolová polévka s uzeným masem

autor: google.77
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • uzené kosti klidně žebra
    • 250
      g fazole ale může být i čočka
    • 200
      g brambory na kostičky
    • 2
      ks bobkový list
    • 200
      ml smetana
    • světlá jíška
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • pepř celý
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme vařit fazole (ty propereme a nemusíme je přednamáčet). V žádném případě nesolíme! Vložíme také uzené kosti nebo žebra. Přidáme koření kromě soli. Až jsou fazole uvařené "al dente" tak přihodíme brambory a pokud nemáme uzené, nebo je na kostech málo masa, přihodíme kostku masoxu. Dosolíme a vaříme až brambory změknou. Jakmile je polévka dovařená, vyjmeme koření (bobkový list a celý pepř) a taky kosti. Maso z nich obereme a nakrájené vkládáme do polévky při servírování, nebo prostě zamícháme. Uděláme si světlou jíšku - množství podle chuti nebo potřeby - my ji raději hustší. Jíšku zředíme smetanou (vždy studená tekutina do horké jišky nebo napak - aby se neudělaly hrudky. Když použijte instantní jíšku, postupujte dle krabice). Dochutíme trochou octa a prolisujeme česnek. dochutíme solí, pepřem a pokud jsme to přehnali s octem, tak neuškodí trocha cukru.
2
Pro obměnu je možné podávat s volským okem a chlebem jako večeři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolová polévka s uzeným masem

Fazolová polévka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmuell1 | 13. 11. 2010 12:40

    Výtečná polévka. Děkuji za recpet!

  • Pavel Bláha | 6. 9. 2007 11:15

    Místo smetany můžete použít mléko - nic se nezkazí. Tahle verze je :) když v lednici zbude smetana. Pokud zbylo jenom mléko - s chutí dotoho :-D

  • rostas | 21. 11. 2006 12:14

    tak jsem to uvařil ale s menčíma upravama ...ale bylo to taky dobré :o)

  • rostas | 20. 11. 2006 16:11

    no ja to teda zkusím ... :o)

  • Marcela Novotná | 23. 6. 2006 20:51

    Moc dobré. Těmhle jídlům já říkám - co lednice dala.

  • Martina Veselá | 6. 5. 2006 20:31

    Vyzkoušela jsem - bylo to velmi dobré. Fazole jsem použila malé bílé a nedávala jsem tolik šlehačky a jíšku jsem použila instantní

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Fazole Ocet Pepř celý Pepř mletý Smetana Sůl Světlá jíška Uzené kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Cuketové hody

Cuketové hody

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Mléčná žampionová omáčka

Mléčná žampionová omáčka

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

216
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
181
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
175
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
127
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
94
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact