• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Napište svůj komentář k receptu

Medvědí fazolová polévka s uzeným masem

autor: google.77
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • uzené kosti klidně žebra
    • 250
      g fazole ale může být i čočka
    • 200
      g brambory na kostičky
    • 2
      ks bobkový list
    • 200
      ml smetana
    • světlá jíška
    • česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • pepř celý
    • 2
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme vařit fazole (ty propereme a nemusíme je přednamáčet). V žádném případě nesolíme! Vložíme také uzené kosti nebo žebra. Přidáme koření kromě soli. Až jsou fazole uvařené "al dente" tak přihodíme brambory a pokud nemáme uzené, nebo je na kostech málo masa, přihodíme kostku masoxu. Dosolíme a vaříme až brambory změknou. Jakmile je polévka dovařená, vyjmeme koření (bobkový list a celý pepř) a taky kosti. Maso z nich obereme a nakrájené vkládáme do polévky při servírování, nebo prostě zamícháme. Uděláme si světlou jíšku - množství podle chuti nebo potřeby - my ji raději hustší. Jíšku zředíme smetanou (vždy studená tekutina do horké jišky nebo napak - aby se neudělaly hrudky. Když použijte instantní jíšku, postupujte dle krabice). Dochutíme trochou octa a prolisujeme česnek. dochutíme solí, pepřem a pokud jsme to přehnali s octem, tak neuškodí trocha cukru.
2
Pro obměnu je možné podávat s volským okem a chlebem jako večeři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fazolová polévka s uzeným masem

Fazolová polévka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Fazolová gulášovka s uzeným masem

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmuell1 | 13. 11. 2010 12:40

    Výtečná polévka. Děkuji za recpet!

  • Pavel Bláha | 6. 9. 2007 11:15

    Místo smetany můžete použít mléko - nic se nezkazí. Tahle verze je :) když v lednici zbude smetana. Pokud zbylo jenom mléko - s chutí dotoho :-D

  • rostas | 21. 11. 2006 12:14

    tak jsem to uvařil ale s menčíma upravama ...ale bylo to taky dobré :o)

  • rostas | 20. 11. 2006 16:11

    no ja to teda zkusím ... :o)

  • Marcela Novotná | 23. 6. 2006 20:51

    Moc dobré. Těmhle jídlům já říkám - co lednice dala.

  • Martina Veselá | 6. 5. 2006 20:31

    Vyzkoušela jsem - bylo to velmi dobré. Fazole jsem použila malé bílé a nedávala jsem tolik šlehačky a jíšku jsem použila instantní

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Uzené Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Fazole Ocet Pepř celý Pepř mletý Smetana Sůl Světlá jíška Uzené kosti
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Lasagne s hovězím masem

Lasagne s hovězím masem

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

24
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
24
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
16
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact