• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník V.
Napište svůj komentář k receptu

Medovník V.

autor: vanilka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník V.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 50
      g hera
    • 100
      g cukr krystal
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 300
      g hladká mouka
  • Krém
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      ks máslo
    • 0,50
      ks hera
    • 200
      g cukr krystal
    • vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce dáme rozehřát máslo, přidáme cukr, lžíci medu, rozkvedlané vejce a zahřejeme. Odstavíme a přidáme lžičku jedlé sody. Hmota nám trošku zpění a nabude.
2
Do mísy navážíme 300 g hladké mouky a zalijeme horkou hmotou. Lžící mícháme a spojujeme, pak vyklopíme na vál a dopracujeme v hladké těsto. Těsto rozdělíme na šest stejných dílků a vyválíme placky, podsypeme trochu moukou. Můžeme vykrojit podle dortové formy a zbytky vždy zapracovat do dalšího těsta.
3
Pečeme jednotlivé placky na pečícím papíře v rozpálené troubě na 200 °C. Placky jsou po upečení zlaté a tvrdé. Nechat vystydnout na rovné ploše.
4
Studené namažeme krémem a skládáme na sebe a necháme alespoň týden odležet.
5
Na krém v hrnci smícháme mléko a pudink za studena a potom uvaříme kaši. Necháme vychladnout a zašleháme cukr s vanilkovým cukrem a postupně zašleháváme máslo v pokojové teplotě a nakonec přidáme rum.
6
Když se krém špatně spojí, stačí nahřát proužek másla a pomalu lít a šlehat současně. Krém se nám krásně spojí a bude nadýchaný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simona | 25. 1. 2012 07:09

    Je dobré zatížit protřené pláty na noc a krásně se krém vsákne. Já ještě před natřením krému potírám pláty sirupem( uvařenou kávou s rumem, nebo sirupem, likérem, záleží na každém, kdo co má rád)

  • recepty 73 | 12. 5. 2010 17:19

    Medovník máme rádi sypaný strouhaným perníkem a mletými oříšky :-))

  • Di | 31. 8. 2006 13:05

    Proces měknutí během uležení urychlíme tím, že placky potřeme mlékem nebo kávou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Máslo Med Mléko Vanilkový cukr Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Košíčky z ledových kaštanů

Košíčky z ledových kaštanů

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Sýrové kuličky-smažené

Sýrové kuličky-smažené

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

39
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
31
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Buřty na pivě
Buřty na pivě
21
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Tři roky po smrti Olivie Newton-Johnové (†73) prasklo: Vdovec se zamiloval do jejího „dvojčete“!

Tři roky po smrti Olivie Newton-Johnové (†73) prasklo: Vdovec se zamiloval do jejího „dvojčete“!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Medovník IV.
Medovník IV.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník s čokoládou
Medovník s čokoládou
Medovník velelahodný
Medovník velelahodný
Medovník VI.
Medovník VI.
Medovník z Počernic
Medovník z Počernic
  • Recepty.cz
  • Medovník V.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact