• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník pro každého
Napište svůj komentář k receptu

Medovník pro každého

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník pro každého
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce med
    • 150
      g cukr krupice
    • 50
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce ocet
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpusťte ve vodní lázni. Vyndejte z vodní lázně a přidejte vejce s octem. Dobře promíchejte a za stálého míchání postupně přisypávejte mouku prosátou s jedlou sodou. Vše propracujte v hladké nelepivé těsto, které rozdělte na 4 díly.
2
Každý díl rozválejte na kulatý plát (válejte na pečícím papíře, na který jste si předkreslili dortovou formu, okraje těsta ať přesahují okraje šablony). Pečte je v předehřáté troubě při 200 °C asi 7 minut. Po upečení nechte na rovném podkladě vychladnout.
3
Mléko smíchejte s cukrem a moukou. Za stálého míchání přiveďte k varu a povařte 10-15 minut. Nechte vychladnout, rozšlehejte a přidejte máslo nakrájené na malé kousky. Vše vyšlehejte na hladký krém. Jednotlivé medové pláty po upečení okrájejte podle dortové formy, aby byly stejně velké. Potřete je krémem a slepte.
4
Odkrojené zbytky korpusu rozdrobte, smíchejte s nahrubo nastrouhanými vlašskými ořechy a celý dort posypejte. Nechte do 2. dne odležet v chladničce.Jsem začátečnice a medovník měl úspěch.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miri | 11. 3. 2012 07:32

    Medovník výýýborný!!!! u nás má velkej úspěch.. =) Dlouho jsem váhala který z receptů vybrat a jsem ráda, že to byl právě tenhle.. Vůbec není náročný a ani drahý... Jinak krém dělám máslový ale při vaření mléka do něj přidám ještě med.. a při slepování ještě taky pokapu medem a posypu ořechami!!

  • svišť | 24. 11. 2011 14:48

    v receptu chybí ingredience na krém

  • milos grac | 8. 3. 2007 22:35

    ahoj, mam dotaz, myslite si , ze ma plnka vpliv na trvanlivost medovnika? Mlieko si myslim, ze nie je vhodne ak chcem aby vydrzal aspon 21dni v ladnicke pod 10stupnami.stale v jednej kvalite...

  • BOHUMILA SCHULZOVA | 28. 6. 2006 06:44

    Včera jsem medovník zkoušela a je vynikající.Máte pravdu,že je velice jemný.Já ale na ten krém (než to spojím)sypu slabě ořechy.Karamelový krém mi do toho připadá už moc sladký.Dávám za jedna,supeeeer!!!!!!!!

  • Marsí | 19. 4. 2006 13:14

    Lucko..tak to jsme s tím vařením toho kondenz.mléka na tom byly stejně...taky se mi nechtělo, ale jinak to fakt bylo dobrý...zkoušela jsem i jiné medovníky, ale byly vždycky tvrdé jako šutr...

  • Lucie K. | 18. 4. 2006 22:08

    Díky Marsí za odpověď pro Anonyma,já mám dort.formu o průměru 24cm,takže výsledná placka byla cca 5mm též.Jinak recept mám asi ze stejného časopisu,chtěla jsem ho zkusit a protože výsledek byl výborný,chtěla jsem se podělit s ostatními.Krém asi lepší z kondenz.mléka,ale protože se mi nechtělo ho vařit 2 hod.,tento recept mi vyhovoval.Medovník jsem ozdobila zvířátky z cukru a marcipánu a jako narozeninový dort pro moji dceru měl velký úspěch.

  • Marsí | 18. 4. 2006 14:44

    Tak jsem zjistila, že mám identický recept v jednom časopise. Upekla jsem na velikonoce, byl výborný, těsto jako perníkové, nejlepší je třetí den. Akorát ten krém nic moc , doporučovala bychnějaký karamelový z vařeného kondenzovaného mléka, pak to nebude mít chybu. Jinak super.Anonyme: vyválejte placku velikosti koláčové formycca 26 cm. Pokud tohle provedete, máte tu správnou výšku těsta.( jinak neupečené je to asi 5 mm vysoké, pak to trochu nabude)

  • Anonym | 17. 4. 2006 13:27

    Prosím o sdělení, jak vysoký má být vyválený plát? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Ocet Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Fajnový mix na topinky a do salátů

Fajnový mix na topinky a do salátů

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Mayská horká čokoláda s chilli

Mayská horká čokoláda s chilli

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Pikant salát

Pikant salát

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

233
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
186
Třešňovo-makový závin
Třešňovo-makový závin
115
Slaný řecký koláč
Slaný řecký koláč
110
Avokádovo-bazalkové pesto
Avokádovo-bazalkové pesto
101
Bramborový salát s červeným zelím a pestem
Bramborový salát s…

Zajímavé články

Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
AHA.cz Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Verdikt soudu v případu Dopita a Soukup: Hanychová vzteky bez sebe

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Stylově v dešti: Ultra trendy bundy a kabátky v barvách sezony, které vás nenechají zmoknout!

Ženy.cz Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Horoskopy, hvězdy, tarotové karty. Proč nás lákají, i když jim stoprocentně nevěříme?

Blesk.cz Liz Hurleyová a táta Miley Cyrusové: Nový pár snů!

Liz Hurleyová a táta Miley Cyrusové: Nový pár snů!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

Mysterium podzimních barev: Jak ovlivňují váš život, sexualitu i duševní zdraví?

  • Recepty.cz
  • Medovník pro každého
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact