• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník pro každého
Napište svůj komentář k receptu

Medovník pro každého

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník pro každého
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce med
    • 150
      g cukr krupice
    • 50
      ml mléko
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce ocet
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžíce jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Máslo s medem, cukrem a mlékem rozpusťte ve vodní lázni. Vyndejte z vodní lázně a přidejte vejce s octem. Dobře promíchejte a za stálého míchání postupně přisypávejte mouku prosátou s jedlou sodou. Vše propracujte v hladké nelepivé těsto, které rozdělte na 4 díly.
2
Každý díl rozválejte na kulatý plát (válejte na pečícím papíře, na který jste si předkreslili dortovou formu, okraje těsta ať přesahují okraje šablony). Pečte je v předehřáté troubě při 200 °C asi 7 minut. Po upečení nechte na rovném podkladě vychladnout.
3
Mléko smíchejte s cukrem a moukou. Za stálého míchání přiveďte k varu a povařte 10-15 minut. Nechte vychladnout, rozšlehejte a přidejte máslo nakrájené na malé kousky. Vše vyšlehejte na hladký krém. Jednotlivé medové pláty po upečení okrájejte podle dortové formy, aby byly stejně velké. Potřete je krémem a slepte.
4
Odkrojené zbytky korpusu rozdrobte, smíchejte s nahrubo nastrouhanými vlašskými ořechy a celý dort posypejte. Nechte do 2. dne odležet v chladničce.Jsem začátečnice a medovník měl úspěch.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Miri | 11. 3. 2012 07:32

    Medovník výýýborný!!!! u nás má velkej úspěch.. =) Dlouho jsem váhala který z receptů vybrat a jsem ráda, že to byl právě tenhle.. Vůbec není náročný a ani drahý... Jinak krém dělám máslový ale při vaření mléka do něj přidám ještě med.. a při slepování ještě taky pokapu medem a posypu ořechami!!

  • svišť | 24. 11. 2011 14:48

    v receptu chybí ingredience na krém

  • milos grac | 8. 3. 2007 22:35

    ahoj, mam dotaz, myslite si , ze ma plnka vpliv na trvanlivost medovnika? Mlieko si myslim, ze nie je vhodne ak chcem aby vydrzal aspon 21dni v ladnicke pod 10stupnami.stale v jednej kvalite...

  • BOHUMILA SCHULZOVA | 28. 6. 2006 06:44

    Včera jsem medovník zkoušela a je vynikající.Máte pravdu,že je velice jemný.Já ale na ten krém (než to spojím)sypu slabě ořechy.Karamelový krém mi do toho připadá už moc sladký.Dávám za jedna,supeeeer!!!!!!!!

  • Marsí | 19. 4. 2006 13:14

    Lucko..tak to jsme s tím vařením toho kondenz.mléka na tom byly stejně...taky se mi nechtělo, ale jinak to fakt bylo dobrý...zkoušela jsem i jiné medovníky, ale byly vždycky tvrdé jako šutr...

  • Lucie K. | 18. 4. 2006 22:08

    Díky Marsí za odpověď pro Anonyma,já mám dort.formu o průměru 24cm,takže výsledná placka byla cca 5mm též.Jinak recept mám asi ze stejného časopisu,chtěla jsem ho zkusit a protože výsledek byl výborný,chtěla jsem se podělit s ostatními.Krém asi lepší z kondenz.mléka,ale protože se mi nechtělo ho vařit 2 hod.,tento recept mi vyhovoval.Medovník jsem ozdobila zvířátky z cukru a marcipánu a jako narozeninový dort pro moji dceru měl velký úspěch.

  • Marsí | 18. 4. 2006 14:44

    Tak jsem zjistila, že mám identický recept v jednom časopise. Upekla jsem na velikonoce, byl výborný, těsto jako perníkové, nejlepší je třetí den. Akorát ten krém nic moc , doporučovala bychnějaký karamelový z vařeného kondenzovaného mléka, pak to nebude mít chybu. Jinak super.Anonyme: vyválejte placku velikosti koláčové formycca 26 cm. Pokud tohle provedete, máte tu správnou výšku těsta.( jinak neupečené je to asi 5 mm vysoké, pak to trochu nabude)

  • Anonym | 17. 4. 2006 13:27

    Prosím o sdělení, jak vysoký má být vyválený plát? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Ocet Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Panenka Mňam s bramborovými dukátky

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Slaný dort I

Slaný dort I

Čalamáda na špagety

Čalamáda na špagety

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

46
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Rizoto zeleninové s…
33
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Maminka Jiráskové Iva Kubelková: Jak na tom je po rozchodu s Mišíkem?!

Maminka Jiráskové Iva Kubelková: Jak na tom je po rozchodu s Mišíkem?!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Medovník pro každého
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact