• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
Napište svůj komentář k receptu

Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 7
      lžíce med 5-7 (Vše odhadem na 2 normálně velké plechy (= 4 podélné pláty))
    • 8
      lžíce mléko lze i více
    • 1
      kostka máslo
    • 5
      lžíce olej
    • hladká mouka něco mezi čtvrt a půl kila i s množstvím na vyválení placky
    • ocet trochu
    • 2
      ks vejce
    • skořice - mletá po špetkách - dle chuti
    • hřebíček natlučený, po špetkách - dle chuti
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 1
      ks máslo vyšleháme dokonale změklé celé (lze i + půlku k tomu)
    • 4
      lžíce med 2-4; kvalitní (nemusí být - lze nahradit salkem) - někdy vařím na zahuštění trochu moučné kaše z hru

Postup přípravy receptu

1
Vodní lázeň: kde rozpustíme pořádné množství medu (žádný cukr nepřidávám) - odhadem trochu mléka a máslo s olejem. Promícháme, až se směs spojí, v žádném případě nevaříme, teplota je "na udržení prstu" , moc teplá směs je nežádoucí.
2
Zaděláme v míse: vlažnou směs z vodní lázně, přisypeme hladkou mouku (raději zatím méně, dosypat jde vždycky), 2 vejce, asi lžíci octa, podle chuti koření - nakonec trochu prášku do pečiva (nebo jedlé sody). Mícháme lžicí. Těsto je hustší, ale nelepí se na lžíci (pokud ano, přidáme ještě trochu oleje), drží pohromadě ale nesmí to být tvrdá hrouda. Rozdělíme na poloviny, ustřihneme si pečící papír dle velikosti plechu, polovinu těsta obalíme v hladké mouce a přímo na pečícím papíře vyválíme cca 4mm silnou placku. Pečeme cca 10 min. dozlatova, ale pozor, propícháme vidličkou, aby se netvořily bubliny.
3
Ihned po upečení podélně rozkrojíme na dva pláty, ze dvou plechů získáme tedy celkem čtyři, které promažeme krémem, slepíme, celý medovník pomažeme krémem i z vrchu a po bocích, posypeme kakaem, oříšky, skořicí, jak je libo. Necháme odležet na chladnějším místě stačí spíž - cca 1 den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka podle mé chuti

Zelňačka podle mé chuti

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Medovník podle časopisu F.O.O.D.

Medovník podle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mina kubikova | 18. 10. 2007 15:56

    vladka a nemozete napisat ten recept?

  • Lída* | 18. 10. 2007 15:48

    Vlaďko, prosím !! napište recept na ty vánoční medové řezy, měla jsem recept a nemůžu ho najít. Děkujííííí

  • Vlaďka | 18. 10. 2007 15:30

    K tomu, aby se mi povedl moučník podle takového receptu potřebuju, abych viděla postup. Pak je to určitě jednoduché. Já kdysi jedla velmi dobré vánoční medové řezy od tchýně a manžel je chtěl na vánoce také upéct. Vše jsem udělala přesně podle recetpu a nebylo to k jídlu. Tvrdé placky a málo krému. Až pak jsem se dozvěděla jak to těsto má před pečením vypadat, co to je vlastně lžíce medu a že náplně se musí udělat dvojnásobné množství než co je uvedené v receptu. Od té doby tyhle řezy peču a dle ocenění manžela jsou ještě lepší než od maminky. Takže ani přesná množství v receptu nemusejí vést k dobrému výsledku. Ale zrovna tak nepřesný recept může vyjít, pokud má člověk zkušenost, jak to má v průběhu přípravy vypadat. Medovník je moc dobrý, ale protože mám bohaté zkušenosti s těmi medovými řezy na vánoce, a je to piplačka, vydržím do vánoc a pak se zase obětuju.

  • Radka.H. H. | 18. 10. 2007 14:15

    Přátelé, hlásím se coby autorka receptu - tedy děkuji za názory, troufám si říci, že medovník je upečený "od oka" skutečně dobrý, nestalo se mi, že bych ho kdy pokazila. Recept není samozřejmě z nejpřesnějších, ale nepřesné jsou i "hrnečkové recepty", které často nefungují proto, že není dodrženo poměrné množství mezi objemem v hrnku a objemem v "nehrnečkových ingrediencích". Nikdy bych si netroufla někoho nutit, aby pekl medovník podle "mého" receptu, který jsem mimochodem prostě odkoukala od babičky, věřím ale, že se najdou kuchařky, které to zkusí /ingredience nejsou z nejlevnějších, ale není to zase tak ekonomicky náročné/ a třeba jim právě tenhle medovník bude hodně chutnat.

  • Jana Nováková | 13. 10. 2007 08:23

    Už v názvu je napsáno, že je to zkrátka pro praktiky. Tak se toho držme. Kuchař, který si netroufne na praktičnost u medovníku, vůbec není nucený se tímto receptem řídit. Recept mi nepřijde málo seriózní. Naopak. Je velmi seriózní od autora nebalamutit tady někoho přesnými vahami ingrediencí, ze kterých by pak opravdu mohla vzniknout nanejvýš pěkná podešev, když je zvyklý to připravovat od oka. U seriózních receptů se mi to sem tam stane, že vznikne "podešev".

  • Petra Plevová | 11. 10. 2007 09:12

    Tak tohle je opravdu pro praktiky a podle mého to do receptů nepatří(receptu se má kuhař držet,tady není čeho).Každý určitě rád experimentuje,ale v případě medovníku je to docela hazard,vzhledem k tomu,že to není zrovna nejlacinější záležitost.Podle mého by způsobem přiměřeně,přiměřeně mohl leckdo vytvořit pěknou podešev a to by byla zrovna u medovníku veliká škoda.Doporučuji si najít raději jiný serioznější recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hřebíček Máslo Med Mléko Ocet Olej Prášek do pečiva Skořice - mletá Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Banánové muffinky

Banánové muffinky

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

36
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
29
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
27
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Mandlové vanilkové rohlíčky
Mandlové vanilkové…

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Sophie, noci upije! A ukáže všechno

Sophie, noci upije! A ukáže všechno

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Medovník podle oka a chuti (zkrátka pro praktiky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact