• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník Petra Novotného
Napište svůj komentář k receptu

Medovník Petra Novotného

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník Petra Novotného
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      hrnek hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 4
      lžíce med Velké
    • 1
      hrnek mleté ořechy
    • 1
      l zakysaná smetana
  • Krém
    • zakysaná smetana 1/2 l nebo jogurtu
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • citronová kůra
    • černý čaj (Uvařený)

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme do mísy, přidáme do ní ušlehané vejce s cukrem. Med ohřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme do něj sodu s kapkou octa, přidáme do mísy. Nakonec vmícháme olej a ořechy. Vše důkladně promícháme a vypracujeme v tuhé těsto (jako linecké). Necháme v ledničce 30 minut odpočinout.
2
Potom pečeme na vymazaném plechu korpusy. Podle talíře si uděláme placku, z tohoto množství těsta jich vyšlo sedm. Upečené korpusy natřeme černý čajem a mezi korpusy vmažeme krém. Posypeme citrónovou kůrou a takto po vrstvíme celý dort.
3
Z drobků, které zbydou, uděláme drobenku, kterou nasypeme na dort. Necháme přes noc v ledničce a druhý den můžeme podávat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka Petra Velikého

Polévka Petra Velikého

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Židovský medovník z domácí pekárny

Židovský medovník z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Sochorová | 1. 1. 2008 19:48

    cosi jsem zaslechla, že med se nemá dávat do mikrovlnky-všechny jeho zdravé vlastnosti se ničí!!!

  • Blondie | 12. 12. 2005 09:15

    Ruce jsou asi v poradku, jde o absorbcni schopnost daneho druhu mouky.

  • Alena Brožková | 14. 5. 2005 13:39

    teda upřímně,asi mám taky něco s rukama,dala jsem tam aspoň o hrnek mouky víc a přesto lepím už úplně všude.Taky jsem nepochopila 4 lžíce smetany.Ale třeba to bude dobrý.

  • Katka Cynybulková | 4. 5. 2005 20:42

    bezkonkurenční dobrota

  • Amion | 28. 9. 2004 23:16

    Pro Janu Z.: Nebude to rukama?

  • Jana Z. | 6. 7. 2004 10:44

    Nic-moc. Těsto se lepilo, náplň byla příliš řídká.

  • jana jouchocá | 17. 2. 2004 18:03

    je to mňamka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý čaj Citronová kůra Cukr Hladká mouka Jedlá soda Med Mleté ořechy Moučkový cukr Olej Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Mrkvový dort s mandlemi

Mrkvový dort s mandlemi

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně

Jednoduchý rybí guláš - rychle a…

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

379
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
344
Dýňová tortila
Dýňová tortila
286
Máslové řízky
Máslové řízky
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
AHA.cz Čvančarová o manželových bolestech: Snad to můžu říct…

Čvančarová o manželových bolestech: Snad to můžu říct…

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Ženy.cz Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Jak kompletně změnit svůj pracovní směr? Na plnění snů není nikdy pozdě

Blesk.cz Herci ze seriálu Horákovi: Setkání po 16 letech!

Herci ze seriálu Horákovi: Setkání po 16 letech!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

Velký horoskop na říjen: Komu se otevřou nové cesty a kdo zažije vztahové zvraty?

  • Recepty.cz
  • Medovník Petra Novotného
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact