• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník-Marlenka
Napište svůj komentář k receptu

Medovník-Marlenka

autor: KlaraS
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník-Marlenka
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Těsto
    • 50
      g hladká mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g máslo
    • 4
      lžíce med
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce jedlá soda Může být i Prášek do pečiva
  • Krém
    • 125
      g tuk (hera, stela),
    • 125
      g máslo
    • 2
      ks puding
    • mléko 3/4 l
    • cukr Od Oka

Postup přípravy receptu

1
Postup- Všechny přísady smícháme a utvoříme těsto, které si pak rozdělíme na 3 díly. Vezmeme si jeden kousek těsta a rozválíme ho na obrácený plech, na kterém ho také upečeme (na 190 stupňů). Takhle uděláme a upečeme 3 pláty těsta.
2
Postup na krém- Nejprve si uvaříme 2 pudinky v ¾ litru mléka a necháme chladnout ve vodní lázni. Pak si ušleháme tuk, máslo a cukr. Až bude pudink vlažný, tak ho po lžičkách dáváme do ušlehaného másla s tukem a cukrem a šleháme, dokud není všechen pudink ušlehaný. Na vychladnuté upečené těsto pak namažeme vrstvu krému, přiložíme další plát a opakujeme. Na konec můžeme posypat poslední vrstvu krému nastrouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alavaka | 27. 9. 2014 07:53

    V receptu je samozřejmě chyba a té mouky nemá být 50g ale 500g :-) Chápu, že to pak může být poněkud rozteklé :-\ Ale když se udělá medovník s touto malou, příznávám, že podstatnou :-D, obměnou, je to fakt dobrota! <3

  • Adéla | 15. 7. 2014 12:35

    tento recept jsem vážila přesně na gramy a mililitry a výsledné se nedá válet ani náhodou, puding jsem si po upečení těsta snesla holý, těsto jsem pekla v celky s úmyslem že potom rozřežu na 3 díly, ale jak jsem řekla těsto je naprosto rozteklé a nechutné. =-O

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Leden Pečení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Puding Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený sýr bez smažení

Smažený sýr bez smažení

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Kuře smažené v pařížském těstíčku

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

190
Rýže+čočka s cibulkou - příloha
Rýže+čočka s cibulkou -…
77
Nové brambory s česnekovým máslem a sýrovým dipem
Nové brambory s…
62
Bramboráčky s česnekovými výhonky
Bramboráčky s…
53
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
51
Maková bábovka s mandarinkami
Maková bábovka s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Medovník-Marlenka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact