• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medovník k nezozeznání od Marlenky
Napište svůj komentář k receptu

Medovník k nezozeznání od Marlenky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník k nezozeznání od Marlenky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 50
      g máslo
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička skořice
    • 3
      lžíce mléko
    • 3
      lžíce med (Rozpustit za stálého míchání, plus ještě chvilku jakoby vzkypí)
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku
    • 450
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
  • Krém
    • mléko 1/2 l
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kostka máslo
    • káva Necelou půlku lžičky zrnkové kávy
    • hnědý rum Trochu
    • salko Předem uvařené (vařit cca 2 hod. - vždy je vařím tak dvě nebo tři, když je nepotřebuji a v plechovce

Postup přípravy receptu

1
Do vychladlé směsi přidám hladkou mouku, prášek do pečiva a vejce. Natříhám pečící papír na velikost dna plechu - co nejpřesněji 6 ks. Těsto si rozvážím na 6 stejných dílů a na připravený pečící papír válím přes šanonovou kancelářskou folii placky přesně ve velikosti papíru. Neuvěřitelně pracné, ale stojí za to ve výsledku - neošulit, opravdu 6 placek, kdo udělá jen 5 bude mít víc krému a už to není ono. Peču asi na 150 °C chvilku a pak skládám vzniklé tvrdé placky na rovný povrch vystydnout. Kdo nevystříhá papír poctivě bude mít placky, které na sebe nesedí nebo mají zvednuté kraje - toho se nebojte slehnou.
2
**Krém:** mléko s moukou svařím na kaši. Pomalu bez hrudek do vychladlé všlehám změklé máslo - jde blbě, zrnka kávy, přidám rum a nakonec salko nemusí být celé asi 3/4. Z placek sloupnu pečící papír a na tác skládám placku, tenkou vrstvu krému a opakuji, trochu krému si nechám na potření stran. Vrch a boky obsypu hustě posypem z nastrouhaného perníku a nasekaných ořechů v poměru 1x1. Zabalím do potravinové folie a nechám min. 36 hod. odležet v chodbě, kde je chladněji - ne do lednice.
3
Neuvěřitelně pracné, ale skvělé. Vždy si přeji, aby se dělal tak dlouho, jak dlouho trvá mé rodině ho sníst :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janinka | 14. 2. 2013 15:33

    No válení příšerné, přes folii mi to vůbec nešlo-sice válet ano, ale když jsem folii chtěla odtrhnout, nešlo to, začlo se mi všechno trhat...tak jsem dala těsto znovu na papír, lehce pomoučila a válela a ejhle- klaplo to.Jinak čekám jak to bude chutnat, to se dozvím až zítra, po uležení :-[

  • Gábina H | 2. 4. 2008 09:48

    Šárko, Salko se vaří tak dlouho proto, aby zkaramelizovalo. Někdo tu radil vařit 3/4 hod v papiňáku, ale já to ještě nezkoušela. Salko se pak musí nechat zcela vychladnout a pak teprve otevřít konzervu.

  • Di | 2. 4. 2008 09:30

    Šárko, Salko se vaří proto, aby zkaramelizovalo, obsah se nezmenší. Tyto placky ale můžete klidně naplnit jenom "obyčejným" máslovým krémem. Já to tak dělám. enom placky potřu kávou, aby rychleji změkly. Vršek sypu ořechy.

  • Anonym | 2. 4. 2008 08:31

    Salko se vaří v uzavřené plechovce tak jak je, ponořené ve vodě a to proto, aby zkaramelizovala - zhnědne a chuť připomíná karamel. Je to takhle u hodně receptů na těchto stránkách.

  • Olga | 2. 4. 2008 07:54

    Šárko, to Salko sa musí variť 2hodiny, lebo potrebujete mať z toho karamel a práve preto sa musí tak dlho variť.Po otvorení plechovky sa salko zmení na hustú nahnedlú hmotu, ktorú potom použijete podľa receptu.

  • Martina Marťásek | 1. 4. 2008 22:14

    Šárko , to se to neotevřené Salko uvaří ve vodě v hrnci a pak se zkaramelizované vyšlehá s ostatními přísadami na krém :-)

  • Šárka | 1. 4. 2008 17:43

    Mám sto chutí to udělat, určitě je to výborné, ale moc nechápu to dvě hodiny vařené salko. Co se na tom vaří dvě hodiny? Zbyde z toho něco po těch dvou hodinách vaření? Prosím upřesnit.

  • Kristyna Cvajnigova | 9. 2. 2008 15:43

    nepovedly se mi placky, ale slepila jsem susenky BeBe timto kremem a byla z toho vynikajici rolada.

  • Lucka | 4. 2. 2008 13:40

    Výbornej recept, medovník se mi povedl a slavil obrovský úspěch, takže mi nezbývá nic jiného než se do něj v nejbližší době pustit znovu.

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 23:39

    ještě k popisu zapsala jsem špatně ihned po upeční placky tvrdé nejsou, než vystydnou jsou jak prkno.

  • Radka Hudská | 2. 11. 2007 23:00

    V ingrediencích píšu suroviny za kterými je ( za stálého míchání rozpustit.) Rozpoštění mám vyzkoušené na sporáku, protože směs lehce zkaramelizuje.

  • Olga | 2. 11. 2007 19:34

    Pani Radka myslí asi všetky suroviny okrem múky ,vajca a prášku do pečiva rozpustiť na šporáku,ja bysom to nahrievala nad parou,tak sa robia aj niektoré medovníčky.Určite je to výborný medovník,ale do krému by som už nedávala zrnkovú kávu lebo je to vlastne karamelový krém podla mňa.

  • lenka | 2. 11. 2007 18:38

    Paní Radko,Váš recept se mi líbí.Pěkně jste ho rozepsala,nicméně-první věta -do vychladlé směsi.Kterou vychladlou směs myslíte?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Káva Máslo Med Mléko Prášek do pečiva Salko Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Makovec V.

Makovec V.

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

295
Penne se špenátem
Penne se špenátem
266
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
87
Čočka s bylinkami a uzeným masem
Čočka s bylinkami a…
64
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
26
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Medovník k nezozeznání od Marlenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact