• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Medovník II.
Napište svůj komentář k receptu

Medovník II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 50
      g tuk Hera, Perla
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce med
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      ks vejce
    • 450
      g hladká mouka
  • Náplň
    • 250
      ml mléko
    • 3
      lžíce hrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** Všechny suroviny kromě mouky smíchat a šlehat v páře do pěny cca 10-15 minut.
2
Přidat mouku a vypracovat na vále těsto, které se nechá odpočinout cca 30 min. Potom rozdělit na 4 části, každou rozválet do kulatého tvaru a upéci.
3
**Náplň:** Máslo s cukrem utřít do pěny. Mléko svařit, přidat mouku rozmíchanou v trošce mléka a uvařit hustší kaši. Potom za stálého míchání nechat vychladnout a přidávat po troškách do pěny z másla a cukru. Vyšlehat v krém.
4
Vzniklým krémem slepíme všechny 4 upečené medové placky.
5
Spodní můžeme ještě předtím potřít marmeládou.
6
Medovník je lépe nechat 1-2 dny odležet v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • milos grac | 8. 3. 2007 22:48

    U nas v CZ, je Marlenka Fridek Mistek, a Medovnik v Prahe, chcem sa dopatrat na skutocny recept aj s trvanlivostou, zijem v USA, a som schopny to ocenit, chut mi pripada lepsia u Marlenky, moja adresa je miloslh@seznam.cz, alebo tel.#001 812 272 3655, vdaka Milos.

  • Di | 24. 5. 2005 07:44

    Záleží na chuti Vaší přítelkyně, Kamínku. Také mám ten recept po babičce a dělám je již léta. Jen trochu s jiným postupem. Svaří se pouze 2 lžíce medu, 5 dkg másla, 10 dkg cukru a 2 vajíčka. 5O dkg mouky, 2 lžiče stolní sody a 6 lžic horkého mléka se přidá. Z toho se vyválí 5 placek na celý plech (děláme tenké). Peču je na papíře. Tuk rozhodně neušetříte, přijde do krému, alespoň 40 dkg.Já ho dělám s pudinkem (viz Obyčejný piškotový dort.). Placky potřu kávou, aby dříve změkly. Nedávám žádnou marmeládu ani čokoládu. Po proležení potřu řezy nahoře opět krémem a posypu sekanými ořechy. Všem tyto řezy zatím moc chutnaly. Já je mám rozhodně raději než kupovaný medovník.Pozor, dá hodně práce vyválet placky, Těsto je třeba mít na teple. Hotové placky se dají také v některých obchodech koupit v různých tvarech - jsou silnější.

  • eva | 24. 5. 2005 06:45

    Zajimalo by mne, ci Iveta a kaminek je ta ista osoba.Medovnik je taky, ako sa da kupit v kavarnach a cukrarnach.....

  • kamínek | 23. 5. 2005 19:43

    ahoj...zdravím všechny příznivce. zajímalo by mě, zda je tento medovník opravdu ten, co se dá koupit v kavárnách a cukrárnách...nějak jste zapomněli na tuto otázku odpovědět nebo mi to jen nedošlo...chtěl bych ho připravit přítelkyni jako překvapení, ale nevím zda je to on. Děkuji za odpověď

  • Jana H. | 25. 3. 2005 17:50

    Na www.cukrar.cz je recept na pravý medpvník. Alespoň to tam píší.

  • Anonym | 25. 3. 2005 17:36

    Mrkněte na recepty Medové řezy-je to skoro totéž.A je to móóóc dobrý...

  • Ivana Kubátová | 24. 3. 2005 13:44

    žádný medovník, je to obyčejný recept, který máme po babičce, který pekli za války pod názvem "placičkový dort", právě pro jeho nenáročnost (potraviny byly na příděl a zde postačí 50 g tuku!). Že si z toho někdo udělal "tajný" byznys je druhá věc, taková je doba...

  • Arčí | 30. 12. 2004 22:27

    milá Ivet, všechny tyto recepty jsou chutné, ale není nad opravdový medovník, který pochází opravdu z arménie.U nás ho vyrábí jen jeden výrobce v Praze. Jestli ale chceš poradit, tak vrch posypat strouhaným tvrdým perníkem. Je to moc dobré.

  • Iveta | 27. 9. 2004 19:41

    Zajímalo by mě, jak je možné, že jsou tu recepty na medovník. Myslela jsem si, že je to moučník, který má tajný recept, podle staroarménského zvykové tradice.Je to opravdu ten, jak lze dostat v cukrárnách a kavárnách? A kde jste získali recept? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrubá mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Halušky podle Martinky

Halušky podle Martinky

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Sójové kostky na kari

Sójové kostky na kari

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Dort s karamelem, banány a šlehačkou

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Doporučujeme

20 minut
Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

22
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
21
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
13
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
12
Nedělní topinky (tousty)
Nedělní topinky (tousty)
10
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Laďka Něrgešová: Strach z posledních Vánoc

Laďka Něrgešová: Strach z posledních Vánoc

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

  • Recepty.cz
  • Medovník II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact