• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Medové řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Medové řezy II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové řezy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 80
      g máslo
    • 2
      lžíce med
    • 250
      g cukr
    • 2
      ks vejce
  • Náplň
    • 1
      hera
    • 1
      máslo
    • 3
      lžíce moučkový cukr
  • Kašička
    • 1
      l mléko
    • 2
      lžíce maizena
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto a rozdělíme na tři díly. Rozetřeme na pečicí papír - pozor, roztírá se dosti špatně, pomáhám si tak, že těsto přikryju silonovým sáčkem a vyválím nebo roztírám špachtličkou. JE TO HODNĚ TENOUČKÉ.
2
Upeču tři placky ve vyhřáté troubě. Pečící papír se nejlíp odstraní tak, že celé placky obrátíme papírem vzhůru a potřeme je studenou vodou. Placky jsou tvrdé a nevzhledné, ale nenechte se odradit a pokračujte.
3
Pak jednotlivé placky spojíme krémem a polejeme čokoládovou polevou. Musí se nechat uležet 2-3 dny.
4
<BR>Placky do sebe nasáknou krém, nádherně změknou. Pak se pokrájí na libovolně velké dílky. Je to moc dobré, i když při přípravě někdy kleju, stojí to za TO.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy medové

Ořechové řezy medové

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena | 5. 3. 2008 13:50

    Já mám obdobný recept po babičce, s přenosem těsta byl problém, nyní jednotlivé placky rozválím přímo na pečícím papíru a stím je přenesu na plech. Otázka 5 minut a mám vyválené všechny pláty. Řezy za tuto práci stojí.

  • Johanka K | 7. 9. 2005 16:51

    ...medové rezy sú vynikajúcim zákuskom...trošku sa tej pracnosti dá pomocť..keď som tieto reza začínala piekavať, tiež som sa "namordovala", než som ho dostala na plech..neskor som prišla na fígeľ, že ak ho vypracované dám odpočinúť a vychladím v chladničke, krásne sa dá potom vyvaľkať na tenko... pred pečením ho popichám vidličkou a pečiem na plechu dobre vymazanom masťou v horúcej trúbe 2-3 min. podľa hrúbky cesta.Po naplnení ho zaťažím asi na 24 hod.a polevu dávam až na zmaknuté...J.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Velikonoce Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hera Hladká mouka Jedlá soda Maizena Máslo Med Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka na špagety III.

Omáčka na špagety III.

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Karbanátky z brokolice

Karbanátky z brokolice

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Doporučujeme

20 minut
Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

21
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
14
Linecké cukroví krok za krokem
Linecké cukroví krok za…
12
Dvojsýrová pomazánka s červenou řepou
Dvojsýrová pomazánka s…
12
Debrecínské závitky
Debrecínské závitky

Zajímavé články

Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
AHA.cz Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Blesk pro ženy Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Nadace Jiřího Menzela: Obří podvod! Přišli o téměř dva miliony korun...

Nadace Jiřího Menzela: Obří podvod! Přišli o téměř dva miliony korun...

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

  • Recepty.cz
  • Medové řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact