• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky

autor: miroslavaJ
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 27
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • Těsto
    • 640
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 65
      g hera
    • 4
      lžíce med
    • 2
      lžička perníkové koření
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 230
      g cukr
  • Citronová poleva
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      ks bílek
    • 2
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Utřeme vejce s cukrem, přidáme nahřátý med a tuk. Mouku smícháme se sodou a kořením a vmícháme k první hmotě. Vypracujeme tuhé těsto a necháme v lednici 2 dny odležet. Vyválíme plát asi 4 mm silný a vykrajujeme různé tvary. Než dáme do trouby potřeme perníky vlažnou vodou. Po upečení potřeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka.

RADA: Jak péct a vařit bez váhy

2
Zdobíme citrónovou polevou: bílek, cukru a citrónovou šťávu ušleháme. Naplníme zdobící sáček a použíjeme fantazii.

RADA: Jak upéct měkké perníčky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Paja a Baja | 11. 12. 2016 16:48

    Recept bzl výborný a perníčky se povedly........my jsme naopak množství násobili dvěma- perníčků není nikdy dost :-))

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • aeiou | 6. 12. 2014 14:24

    dobry ale my sme to kratily dvema protoze jinak bysme to mely na rok

  • karla | 6. 12. 2014 14:18

    jo ale musely sme mnozstvi vykratit 2ma protoze by sme to jinak meli az do pristiho roku :-)

  • Jarka | 23. 12. 2013 19:49

    Našla jsem tuto radu a zařídím se podle ní: Medové vánoční perníčky pečeme na 165 °C cca 11 minut.

  • Iveta | 24. 10. 2011 13:17

    Na kolik stupňů pečete a jak dlouho? Děkuji za informaci :-)

  • Barča | 2. 12. 2010 12:41

    Tak, zatím jsem jen udělala těsto. Jsem kuchař začátečník, takže to bylo pečení s babičkou na telefonu, ale těsto je vynikající! Až upeču povím víc :-)

  • Markéta | 1. 12. 2010 11:37

    Recept jsem vyzkoušela, je výborný, nadýchané tak akorát, poměrně vláčné, doporučuji Markéta

  • Eva | 22. 11. 2010 08:48

    Taky se vám stalo, že se vám perníčky při pečení roztáhly a ztratily tvar? Nevíte, čím to je, jak tomu zabránit?

  • misi | 19. 11. 2010 14:30

    testo na pernicky se delalo v pohode akorat jsem tam malem zapomela dat koreni do perniku ale nastesti sjem si to uvedomila ted me lezi testo v lednici a vecer se pustim do peceni vetsinous taci jen par hodin ulezet babicka i mamka to nechali hodinku 2 a taky dobry mozna zalezi na receptu tak uvidim pak dam vedet

  • Janina Dvořáková | 10. 12. 2009 20:48

    Perníčky jsem dnes upekla (po jednom dni odležení těsta - většinou stačí těch 24 hodin) a z té vůně co se linula z trouby jsem nadšená. Těsto (i když ztuha) se zpracovávalo velmi dobře. Doufám, že se teď do vánoc stačí rozležet.

  • Lucka H. | 2. 12. 2008 11:24

    Perníčky jsem úspěšně upekla, jen těsto se mi po uležení na vále trhalo, musela jsem válet a vykrajovat po menších kusech, což trochu zdržovalo. Teď jsem jeden perníček upečený před dvěma týdny ochutnala a je opravdu měkký a to mě tak nadchlo, že jsem hned běžela napsat komentář :)

  • Monika Martynková | 16. 12. 2007 14:57

    V receptu je napsano tuhé těsto, ale mě se moc tuhé nezdá, čím to? Mám něco špatně, dělala jsem to jen z poloviční dávky a dala dvě malá vajíčka, mám přidat mouku?

  • Irena * | 10. 12. 2007 18:30

    Paní Kateřino, chleba se dává do krabice s cukrovím, které chcete vysušit, protože chléb nasává vlhkost, v případě, že chceme perníčky nechat změknout dáme do krabice rozkrojené jablíčko, nebo strídáme teplotu, byt-balkon-byt, balkon... Tuhle radu jsem dnes slyšela od cukrářů ve Snídani s Novou.

  • Hela - | 5. 12. 2007 15:45

    Opravdu to je koření do perníku. Různí výrobci si to různě pojmenovávají. Určitě to seženete u koření. Můžete použít i Sladké pečení nebo Svařené víno (Avokádo) nebo Ovocný chlebíček (Kotányi) ale přímo koření na perníčky je nejlepší

  • Máří | 5. 12. 2007 15:43

    Koření do perníku nebo Perníkové koření najdete v obchodech mezi kořením. Obsahuje jenom koření, žádné kypřící látky. Nebo si ho můžete namíchat a semlít sama podle chuti. Hlavní součástí je skořice a hřebíček, badyán, zázvor, fenykl, anýz, nové koření,koriandr, citronová a pomerančová kůra,...

  • Martina Kettnerová | 5. 12. 2007 14:49

    Dobrý den, ráda bych se zeptala co si mám představit pod pojmem "koření do perníku"? Je to nějaké zvláštní koření přímo na perníčky? Kde ho zakoupím? Znám pouze kypřící prášek do perníku a ten to asi není co? :-)) Díky moc za odpověd.

  • Di | 26. 11. 2007 21:24

    Soda je vlastně neco jako prášek do pečiva. Snad by to šlo nahradit. Ale není problém ji koupit, je to jen malé balení.

  • Romule | 26. 11. 2007 20:33

    je nutná ta soda? Chtěla bych udělat dneska těsto, ale tu jedinou nemám,tak jestli tam chybí hodně. Ale když se dívám do všech možných receptů na perníčky, tak tam soda je pořád, tak asi bude nezbytná....nevíte??? Díky

  • Ïvana | 24. 11. 2006 15:04

    aby perníčky zvlhly,je dobré dát do krabice jablíčko.. natahnou z něj vlhkost i vůni...

  • Katerina Jelinkova | 9. 2. 2006 05:10

    Pernicky jsou moc dobre,ale hrozne suche a tvrde.NEdavno jsem ale dostala radu,pernicky zavrit do krabice s nalamanym toastovym chlebema nechat tak 2 dny.Take do receptu pridavam horke kakao,pernicky jsou pak vice tmavsi.

  • Jana C. | 27. 11. 2005 08:15

    Ja je delam uz dlouho,a mam vyzkouseno,ze je muzete udelat jiz mesic pred vanocemi.Ja mam ale nevyhodu,ze je musim pred detmi hlidat,aby mi je nesnedly.Takze uz je mam 3dny upecene,a budu je v nejblizsi dobe zdobit.Hezky se prolezi a zmeknou.

  • Jarka Němcová | 4. 10. 2005 16:41

    Jak dlouho před vánocemi se musí péct, aby se dostatečně rozležely?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Perníčky
Moučníky Zákusky Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Velikonoce Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Cukr Hera Hladká mouka Jedlá soda Med Moučkový cukr Perníkové koření Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Banánový chlebíček s kokosem

Banánový chlebíček s kokosem

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Vařené mušle

Vařené mušle

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

624
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
44
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
34
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…
25
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
23
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Překvapení na Krampolově (†87) pohřbu: Exmilenka přišla i s potomky! Jiří ji sbalil v sedmnácti

Překvapení na Krampolově (†87) pohřbu: Exmilenka přišla i s potomky! Jiří ji sbalil v sedmnácti

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Medové kuře na víně
Medové kuře na víně
Medové maso se zázvorem a hruškou
Medové maso se zázvorem a hruškou
Medové mléko s kardamomem
Medové mléko s kardamomem
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact