• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Medové kokosové pásky
Napište svůj komentář k receptu

Medové kokosové pásky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové kokosové pásky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 120
      g hera
    • 100
      g kokosová moučka
    • 2
      lžíce med Tekutý
    • 100
      g cukr
  • Náplň
    • 120
      g máslo
    • 2
      lžíce med Tekutý
    • hnědý rum Dle chuti
    • 1
      lžíce kakao
    • 200
      g kokosová moučka
  • Čokoládová poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 1
      lžíce ztužený tuk Omega

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme na vále v těsto. Z nástavce na masovém strojku vytlačujeme ploché pásky asi v délce 5 cm, dáváme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme do bledě žluta. Vychladlé cukroví spojíme náplní a konce máčíme v rozehřáté čokoládě. Na náplň utřeme máslo s medem a kakaem, přidáme kokos a rum a promícháme. Na polevu rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s tukem a dobře utřeme.
2
//**Poznámka:**// nemáme-li nástavec na masový strojek můžeme těsto vyválet a rádýlkem krájíme proužky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Piknik" medové kuličky - kokosové

"Piknik" medové kuličky - kokosové

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Medové tyčinky

Medové tyčinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 22. 12. 2007 12:46

    Už víckrát dělat nebudu. Nikoho z rodiny to neoslovilo.

  • maria | 21. 12. 2007 22:36

    prave jsem skoncila peceni, slo to pekne od ruky, recept nema chybu az na tu napln. Delala jsem ji jen z pulky, pasky nedrzely pri sobe, tak jsem tam pridala marmeladu a bylo to bez problemu. Urcite budu zase pect pristi rok. Hodnotim za 1

  • Anonym | 2. 1. 2007 07:41

    Také jsem byla nejdříve zklamaná, ale cukroví se krásně rozleželo. Příště ale seženu namletý kokos, určitě se s těstem i s náplní bude lépe pracovat.

  • Jitka | 21. 12. 2006 17:15

    Cukroví jsem dělala poprvé a musím říct, že jsem jeho chutí velice zklamaná. Udělala jsem vše podle receptu, ale zdá se mi málo sladké, nevýrazné. Náplň nedržela dobře pohromadě, tak jsem do ní přidala trochu marmelády. Třeba se ještě rozleží...?

  • Vepřeková | 19. 12. 2006 23:22

    Neměla jsem s tímto těstem problém ani letos ani loni, záleží asi na tom druhu a hustotě medu a na tom jak je hrubě metý kokos

  • Blanka V. | 18. 12. 2006 10:40

    Já jsem s těstem neměla žádný problém, dělala jsem strojkem a šlo to rychle a dobře. Slepovala jsem jen marmeládou a moc nám chutnají.

  • Magda | 18. 12. 2006 10:29

    atěsto jsem měla taky tuhé. Těsto jsem vyjížděla z nástavce na mlýnek a dělala tyčinky. Klela jsem u toho, ale nakonec jsem to jakž takž zvládla. Slepovat budu dnes. Když čtu, že náplň moc hustá, dám asi míň kokosu.

  • Jitka Klusová | 18. 12. 2006 10:19

    Taky souhlasím, že těsto je hodně drobivé a tuhé (přidala jsem i víc hery) a taky asi záleží na kokosu, já měla dost hrubě mletý a i při protlačování přes strojek to docela vadilo, kolikrát se tyčky úplně rozpadly a po upečení se dost drobily. Na náplň jsem si kokos umlela v kávomlýnku a bylo to mnohem lepší (mimochodem, dělala jsem poloviční dávku a ještě trochu zbylo). Tak nevím, jestli je ještě někdy udělám.

  • Anonym | 18. 12. 2006 08:12

    Souhlasím, je dost drobivé, musela jsem přidat med. Stejně tak do náplně a přesto byla hodně tuhá, šla špatně mazat. A možná přávě kvůli té tuhé náplni nejsou tak měkké, jako ostatní cukroví.

  • Anonym | 15. 12. 2006 12:43

    To těsto šlo strašně špatně vykrajovat, trhalo se. Nikdy už to dělat nebudu.

  • Anonym | 15. 12. 2006 10:20

    Já jsem si nebyla jistá, jestli jsem správně použila strouhaný kokos. Po upečení jsou totiž okraje placiček (vykrajovala jsem kytičky) dost střapaté, špatně se s tím kokosem vykrajovaly. A náplň šla zase těžko mazat, kokos tam prostě překáží. Ale jinak - chuťově jsou dobré a velmi brzy se rozležely.

  • Vepřeková | 15. 12. 2006 00:19

    Květo, s tou kokosovou moučkou myslím to samé co Alina. Dávám také co zrovna je a tento recept jsem již dělala loni, měl úspech. Letos už mám upečeno a ne ještě slepeno. Slepovat budu o víkendu, ono v krabici v lednici vydrží přes Vánoce.

  • Alina | 14. 12. 2006 16:43

    Lído slepuji asi 5 dnů před vánocemi a v chladu vydrží po celé svátky

  • Alina | 14. 12. 2006 16:42

    Není rozdíl mezi strouhaným kokosem a kokosovou moučkou, pouze na obalech se někdy vyskytuje ten název někdy ten druhý. Používám co zrovna mám a tento recept dělám již asi 3. vánoce a chutná nám. Možná ten strouhaný kokos je hrubší, ale to nevadí

  • Květa | 14. 12. 2006 13:56

    Je rozdíl mezi strouhaným kokosem a kokosovou moučkou?

  • Lída | 12. 12. 2006 09:55

    Jak dlouho pred svatkama je muzu slepovat a macet v cokolade? Dekuji.

  • Anonym | 13. 3. 2006 18:27

    Pani Vlasticko,dekuji Vam za Vase recepty jsou naprosto jedinecne a bezkonkurencni.Andrea

  • Vlastimila Vacková | 4. 2. 2006 12:27

    Vykrajovala jsem čtverečky podle návodu p. Vencové z 8. 12. a velmi se mi toto cukroví osvědčilo, budu dělat i příští rok. Díky

  • Anonym | 12. 1. 2006 21:24

    Je sice po Vánocích, ale musím tento druh pečiva moc pochválit, dlouho vydrží a je moc dobrý, příště peču opět

  • Jana Wernischova | 5. 1. 2006 20:56

    Paní Vencová, odmlčela jsem se z rodinných důvodů, ale nakonec jsem na vánoce skutečně tohle cukroví dělala, je báječníé ještě teď a volila jsem vykrajování trojúhelníků z vyváleného plátu. Slepovala jsem po dvou k sobě klasickou, tj. medovou náplní. Nahoře ozdobila mřížováním z tmavé a bílé čokolády a kousek ořechu - a velemňam, příští rok určitě nevynechám!

  • Vencová | 2. 1. 2006 19:43

    Pro p. Marcelu Suchou: To bohužel nemám vyzkoušeno

  • Marcela Suchá | 2. 1. 2006 15:35

    Zajímalo by mne, zda se tento recept dá použít na buchtu. Těsto bych vyválela, vyložila bych jím formu, pokladla na to náplň a polilai čokoládou. Po vychladnutí by se dalo krájet na kousky. Zajímalo by mne, jestli to těsto vydrží když ho budu po upečení krájet.

  • Fleur | 27. 12. 2005 11:32

    Prostě jednička, med dává náplni dobrou chuť

  • Vencová | 21. 12. 2005 12:34

    Arian doufám že se polepším

  • Airan | 20. 12. 2005 14:57

    Pani Vlasto Vencova, jsem moc rada ze Vas vidim reagovat na komentare, vyzkousela jsem spousto vasich receptu a jsou jednickove. Moc me mrzi, ze neprispivate v diskuzi, postradam tam Vas a Vase zkusenosti.

  • Vlasta V. | 20. 12. 2005 14:51

    Aleno H. děkuji za pochvalu

  • Alena H. | 19. 12. 2005 16:44

    Paní Vencová, děkuji za skvělý recept, cukroví je vynikající. Vaše recepty jsou skvělé - dovolím si napsat, že jedny z nejlepších.

  • karlina | 17. 12. 2005 19:18

    fakt výborné

  • Vlasta Vencová | 8. 12. 2005 15:16

    Paní Jano W. toto těsto jsem zpočátku vyvalovala a vykrajovala jsem obdélníčky nebo čtverečky formičkou nebo rádýlkem (vyvaluji mezi igelity, ale nemusí se stačí podmoučnit). Pak jsem je slepovala a polévala čokoládou a sypala kokosem. Z masového mlýnku jsem je začala vytlačovat až postupem času pro urychlení práce. Klidně tedy tento druh vyválejte a vykrajujte není to na závadu. Dá se slepovat i zavařeninou - dobrá je do tohoto borůvková, ale s tou medovou náplní je to lepší.

  • Věra | 8. 12. 2005 14:42

    Nejhorší je to, že každý rok přibývá těch oblíbených receptů, ale vyrovnávám to menšími dávkami, aby bylo od každého trochu. Alino jste o jeden rok lepší.

  • Alina | 8. 12. 2005 14:34

    Věro, máte pravdu dělám ho už potřetí a má úspěch

  • Věra | 8. 12. 2005 13:05

    tento recept je super dělala jsem loni a letos se těším až se do toho pustím... doporučuji ... budete také dělat každý rok

  • Jana Wernischova | 8. 12. 2005 11:58

    Paní Vencová, med a kokos musí být mňam, asi vyzkouším, jenže už mám 4 druhy cukroví ze strojku. Máte zkušenost s tímto těstem i s klasickým vyvalováním a vykrajováním? Potřebovala bych jiný tvar.....

  • Alis | 17. 11. 2005 16:34

    Jolo tohohle receptu se nebojte dělala jsem je již 2 x a vždy se povedly

  • jola | 16. 11. 2005 21:51

    urcite vyzkousim,zni to dobre,a jelikoz jsem od Vas par receptů vyzkoušela,tak nemám tolik strach,že těsto poletí do koše,jako u receptů z časopisů.děkuji za všechny dobré recepty..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Pošírování Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Hera Hladká mouka Hnědý rum Kakao Kokosová moučka Máslo Med Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Výborný dresing

Výborný dresing

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Měsíčky s citronovou polevou

Měsíčky s citronovou polevou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

255
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
217
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
129
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
105
Dýňová tortila
Dýňová tortila
100
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Medové kokosové pásky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact