• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Med ze sedmikrásek
Napište svůj komentář k receptu

Med ze sedmikrásek

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Med ze sedmikrásek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      ks sedmikráskové květy 600-700
    • 1
      l voda
    • 2
      ks citron
    • 1
      kg cukr lze přidat i hrst listů jitrocele kopinatého

Postup přípravy receptu

1
Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron, promícháme a necháme 24 hodin stát. Druhý den přivedeme opět do bodu varu, přecedíme vymačkáme květy, citron necháváme, přidáme cukr, promícháme a volně vaříme i s citronem do hustoty medu (zkousíme hustotu na talířku). Hotový med plníme do skleniček dobře uzavřeme a skladujeme v chladu a temnu.
2
P.S.: pokud se nám připlete při sbírání sedmikrásek jitrocel, klidně přidejte do medu, nic tím nezkazíte. Přidávám i snítky máty nebo meduňky, med je krásně voňavý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 3. 5. 2017 11:26

    Máte recht Věruško.Já to mám taky jako koníčka a jsem aspon chvilku v přírodě.Taky bych si ho mohla koupit ale takhle aspon nachvilku vypadnu z bytovky. ;-)

  • Radka | 6. 4. 2016 21:47

    Varila jsem 2,5 litru vyluhu cca 3h a nezhoustlo mi to poradite mi prosim co je spatne?

  • Vladka | 1. 4. 2016 12:58

    holky můžete mi některá poradit, proč mi med krystalizuje? vloni se mi to nestalo vůbec ale letos ano ale dělám to stejně...

  • Martin | 24. 5. 2015 10:51

    Minulý týden jsem dělal med podle receptu z 500 květů. Dnes zkouším tento, ale květy nepočítám. Dal jsem šťávu z 1/2 pomeranče, z 1 malého citronu + 3 kolečka citronu k povaření. Dal jsem na 1 l přecezené šťávy květů jen 3/4 kg cukru. Vařím přes hodinu (opět nic neměřím, jen na talířek dávám lžičku na ochutnání). Med dávám do vymytých skleniček o objemu cca 0,2 l a jsou t dávky dvě skleničky, víc ne. Na podzimní kašlíky bude skvělý. Med je jemný, chuťově zajímavý, zkrátka výborný !

  • Jirka | 21. 4. 2015 17:53

    Kolik váží 700 ks sedmikráskových květů? :O

  • stanislav sznapka | 31. 5. 2012 13:01

    vaš sirup vam bude zatěževat jatru a dostavate do těla špatne cukry je lepši pravy česky med a doněho si mužete dat cokoli s pozdravem včeleř standa :-)

  • Jana Čejková | 24. 4. 2008 17:14

    Aleno, nevím, jestli už to pro Vás není pozdě, ale i kdyby, třeba se to bude hodit někomu jinému :-) Vařila jsem ten med pozvolna zhruba 60-75 minut.Ale bylo to na starším sporáku u babičky, tak nevím, jestli to bude stejné všude.A jinak musím poděkovat paní Věře za skvělý receptík. Dělala jsem nejprve jednu dávku a teď dělám další dvě :-)) Med je skvělý!!!

  • ALENA H. | 23. 2. 2007 17:32

    můžete mi někdo napsat jak dlouho se ty sedmikrásky mají vaři

  • Věra | 19. 5. 2006 15:23

    Arian máš pravdu ale já to neberu jako práci ale jako hoby, vlastně bych si mohla koupit med a lehnout si k televizi... jsem asi blázen (nebo popelka, ted si nejsem jistá :-))

  • Airan | 19. 5. 2006 15:19

    Verko, to je prace pro Popelku:-)) Ale rada to vyzkousim, slysela jsem, ze je vynikajici!

  • Pavlína Svitáková | 19. 5. 2006 13:03

    To je ten med o kterém jsem se zmiňovala.Neměla jsem čas ho vyhledat a napsat.Je fajn,že už tu je.p.Věro díky!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Jiné Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Sedmikráskové květy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Placičky z brokolice a cukety

Placičky z brokolice a cukety

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

315
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
38
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Švestková nutela
Švestková nutela
23
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Mazurek
Mazurek
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med z podmáslí
Med z podmáslí
Medailonky po rošťácku
Medailonky po rošťácku
Medailonky s brokolicí a nivou
Medailonky s brokolicí a nivou
Medailonky s čínským zelím - minutka
Medailonky s čínským zelím - minutka
  • Recepty.cz
  • Med ze sedmikrásek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact