• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Med z mladého jehličí
Napište svůj komentář k receptu

Med z mladého jehličí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Med z mladého jehličí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g jedlové mladé výhonky
    • 100
      g smrkové mladé výhonky
    • voda
    • 1,50
      kg cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Výhonky se propláchnou a nechají se okapat, zalijí se 1,1/4 l vařicí vody a vaří se 10 minut. Pak se to nechá 3 dny ustát.
2
Potom vodu přecedíme přes plátýnko a vysypeme 1,1/2 kg cukru a vaříme 1,1/2 hod.
3
Když dáme více cukru a déle vaříme tím je med hustší. Pak dáme do skleniček a uzavřeme víčkem.
4
Recept mám od kamarádky a je fakt dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené slávky na borovicovém jehličí

Pečené slávky na borovicovém jehličí

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Pampeliškový med

Pampeliškový med

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kveta | 11. 7. 2013 00:48

    Dobra pripominka :-D :-D :-D :-D

  • martina | 4. 6. 2012 19:57

    jak by mohl být zdravý, když v něm je 1,5 kg rafinovaného cukru? =-O

  • Renata | 13. 5. 2012 21:29

    Mám dotaz, nechá se louhovat někde při pokojové teplotě , přikrytý poklicí nebo v chladu? D9ky

  • Pavel | 26. 5. 2011 10:12

    Mám silné pochyby o tom, že v něm nějaké to zdraví je. Pokud něco hodinu vaříte, tak veškeré zdraví je fuč. Doporučuji nechat vyluhovat, osladit a přebytečnou vodu odpařit na slunci do požadované konzistence. Pak se můžeme bavit o tom, že je med léčivý. Je to starý recept bylinářek ze 17. století a né tedy nejaký rachlokvásek pouze pro vůni jehličí.

  • Jana Fáberová | 29. 6. 2010 14:16

    Med je určitě dobrý a hlavně zdravý. Jen je nutné upozornit, že výhonky se nemají otrhávat jen z jednoho stromu, protože větvičce utržením zeleného výhonku zarazíte růst. A taky si nejsem jistá, jestli to dokonce není zakázané. Tak ať vás nechytí nějaký hajný...!

  • Renata Kopečná | 21. 6. 2010 14:26

    Mám podobný recept a babička mu říkala smrkový med.Je strašně zdravý,hlavně na průdušky.Každému doporučuji vyzkoušet a ochutnat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jedlové mladé výhonky Smrkové mladé výhonky Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Smažený králík

Smažený králík

Selské brambory

Selské brambory

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Tuňáková pomazánka III.

Tuňáková pomazánka III.

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Halloumi z grilu na salátu

Halloumi z grilu na salátu

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Koláč s kaki a skyrem
Koláč s kaki a skyrem
16
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
12
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Krémová dýňová polévka…

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Další zvraty ve Zrádcích: Domů jede (zase) Kincl! Co mu zlomilo vaz?

Další zvraty ve Zrádcích: Domů jede (zase) Kincl! Co mu zlomilo vaz?

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

  • Recepty.cz
  • Med z mladého jehličí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact