• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Med z mladého jehličí
Napište svůj komentář k receptu

Med z mladého jehličí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Med z mladého jehličí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g jedlové mladé výhonky
    • 100
      g smrkové mladé výhonky
    • voda
    • 1,50
      kg cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Výhonky se propláchnou a nechají se okapat, zalijí se 1,1/4 l vařicí vody a vaří se 10 minut. Pak se to nechá 3 dny ustát.
2
Potom vodu přecedíme přes plátýnko a vysypeme 1,1/2 kg cukru a vaříme 1,1/2 hod.
3
Když dáme více cukru a déle vaříme tím je med hustší. Pak dáme do skleniček a uzavřeme víčkem.
4
Recept mám od kamarádky a je fakt dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené slávky na borovicovém jehličí

Pečené slávky na borovicovém jehličí

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Pampeliškový med

Pampeliškový med

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kveta | 11. 7. 2013 00:48

    Dobra pripominka :-D :-D :-D :-D

  • martina | 4. 6. 2012 19:57

    jak by mohl být zdravý, když v něm je 1,5 kg rafinovaného cukru? =-O

  • Renata | 13. 5. 2012 21:29

    Mám dotaz, nechá se louhovat někde při pokojové teplotě , přikrytý poklicí nebo v chladu? D9ky

  • Pavel | 26. 5. 2011 10:12

    Mám silné pochyby o tom, že v něm nějaké to zdraví je. Pokud něco hodinu vaříte, tak veškeré zdraví je fuč. Doporučuji nechat vyluhovat, osladit a přebytečnou vodu odpařit na slunci do požadované konzistence. Pak se můžeme bavit o tom, že je med léčivý. Je to starý recept bylinářek ze 17. století a né tedy nejaký rachlokvásek pouze pro vůni jehličí.

  • Jana Fáberová | 29. 6. 2010 14:16

    Med je určitě dobrý a hlavně zdravý. Jen je nutné upozornit, že výhonky se nemají otrhávat jen z jednoho stromu, protože větvičce utržením zeleného výhonku zarazíte růst. A taky si nejsem jistá, jestli to dokonce není zakázané. Tak ať vás nechytí nějaký hajný...!

  • Renata Kopečná | 21. 6. 2010 14:26

    Mám podobný recept a babička mu říkala smrkový med.Je strašně zdravý,hlavně na průdušky.Každému doporučuji vyzkoušet a ochutnat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jedlové mladé výhonky Smrkové mladé výhonky Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Cannelloni se špenátem

Cannelloni se špenátem

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

Křenová sekaná

Křenová sekaná

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

103
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
61
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos -…
36
Dýňové pudinkové řezy
Dýňové pudinkové řezy
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Karamelizovaná ryba v…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Nova odtajnila podzimní trumfy! Na co se mohou diváci těšit?

Nova odtajnila podzimní trumfy! Na co se mohou diváci těšit?

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Med z mladého jehličí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact