• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Med nebo sirup z květů divizny
Napište svůj komentář k receptu

Med nebo sirup z květů divizny

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      ks diviznové květy
    • 1
      kg cukr krupice nebo krystal
    • 1
      l voda
    • 1
      ks citron
    • sklenice (například od přesnídávek)

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si nasbíráme květy divizny (cca 400 ks), které zalijeme litrem vroucí vody a necháme společně s na plátky pokrájeným omytým citronem zakryté louhovat 24 hodin.
2
Druhý den vše přes plátno přecedíme do hrnce, plátno s diviznou a citronem dobře vymačkáme a do čistého výluhu přidáme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, aby nám vznikl sirup, který budeme používat například jako sladidlo do čajů nebo jako lék proti nachlazení.
3
Pokud chceme mít konzistenci medu, budeme volně vařit ještě o něco déle, do požadované hustoty. Hustotu vyzkoušíme tak, že lžičku medu necháme zchladnout na talířku.
4
Med nebo sirup plníme do čistých a suchých skleniček ještě vařicí, dobře uzavřeme a necháme zchladnout. Skladujeme na suchém, tmavém místě (sklep, komora).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Kynzlová | 28. 7. 2016 20:47

    Je výborný. Na diviznové květy jsme chodily na louku u lesa hned ráno, protože odpoledne na ní sosalo plno včeliček :-))

  • J.Čeňková | 29. 9. 2015 11:51

    Na zahradě máme čtyry divizny, které pořád ještě kvetou a tak o sirup nebude nouze. Je moc dobrý a do čaje se bude určitě hodit. Med mám o dost tmavší, ale je taky výborný. Myslím že jsem ho vařila dýl než potřeboval.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání
Pokrmy Zdravě i chutně Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Červenec Srpen Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Diviznové květy Sklenice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Rychlá koprovka bez jíšky

Rychlá koprovka bez jíšky

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Mřížkové koláčky

Mřížkové koláčky

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

59
Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Tvarohové noky (knedlíky…
52
Pečený amur se žampiony a cibulí
Pečený amur se žampiony…
42
Italský vláčný koláč s blumami
Italský vláčný koláč s…
33
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
27
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazurek
Mazurek
Med z podmáslí
Med z podmáslí
Med ze sedmikrásek
Med ze sedmikrásek
Medailonky po rošťácku
Medailonky po rošťácku
  • Recepty.cz
  • Med nebo sirup z květů divizny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact