• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mechová bublanina s višněmi
Napište svůj komentář k receptu

Mechová bublanina s višněmi

autor: skorpion
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mechová bublanina s višněmi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rostlinný tuk nebo máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • 5
      ks vejce
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks pudinkový prášek vanilkový
    • 1
      l mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra strouhaná
    • 250
      g višně nebo čerstvých třešní

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr, žloutky a citronovou kůru ušleháme do hustého krému. Pak zašleháme po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a vlažné mléko. Nakonec těsto obalujeme v pevně ušlehaném sněhu z pěti bílků.
2
Těsto rozetřeme stejnoměrně do vymazaného a moukou vysypaného pekáče.
3
Povrch těsta posázíme opranými, okapanými a hrubou moukou prosypanými višněmi.
4
Pečeme v předehřáté středně teplé troubě 30-35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 17. 3. 2017 14:41

    Mléka 1 l ??? To je snad omyl.

  • Lucinka19
    Lucinka19 | 1. 8. 2012 09:15

    Mňamka... Lehké a voňavé těsto, u televize jsme spořádala 1/4 pekáčku :)

  • Kateřina Gerbrichová | 30. 6. 2008 21:39

    Dnes jsem tento moučník pekla, povedl se, dávám za 1. Jen se mi zdá, že je méně sladký, takže příště dám více cukru. Postup jsem si upravila, mléko přidávám již s moukou, zdálo se mi to dost tuhé a taky jsem toho mléka dala o trochu více, tedy dohromady 1/6l.

  • Hana Balik | 7. 3. 2008 13:43

    Nebo jeste jine vysvetleni,kdyz date snih z bilku do testa a michate pomalu zezdola nahoru,ne z leva do prava,nebo z prava do leva,tak ten snih vlastne v tom testu obalujete tak dlouho dokavad je testo hladke.

  • Emanuela | 6. 3. 2008 22:20

    No ja nevim, ja to testo v tech bilcich obalila jako rizek jak je psano v receptu a jde to v pohode, jen se to musi hodit na pekac rychle. Udela to peknou kurku.

  • Olga | 6. 3. 2008 18:11

    Věrko, to sa tak hovorí, lebo keď sa pridáva sneh do cesta musí sa to robiť len tak zľahka, akoby prevaľovať, nie prudko miešať, lebo by sa pokazila kyprosť cesta a nebolo by také nadýchané.

  • Hana Balik | 6. 3. 2008 17:58

    Nakonec snih z uslehanych bilku se pomalu zpracuje do testa.Hana

  • Věra Děrgelová | 6. 3. 2008 17:11

    Nějak jsem nepochopila, jak můžeme těsto obalovat v ušlehaných bílkách. díky za vysvětlení. verka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Rostlinný tuk Vejce Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Zelný salát s mrkví a paprikou

Zelný salát s mrkví a paprikou

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Omeleta s kuskusem

Omeleta s kuskusem

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

223
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
29
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
22
Sushi sendvič Onigirazu
Sushi sendvič Onigirazu
22
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
15
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 12. 9. 2025: Na koho čeká příjemné překvapení a kdo by měl dnes poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 12. 9. 2025: Na koho čeká příjemné překvapení a kdo by měl dnes poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Mechová bublanina s višněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact