• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mechová bublanina s višněmi
Napište svůj komentář k receptu

Mechová bublanina s višněmi

autor: skorpion
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mechová bublanina s višněmi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rostlinný tuk nebo máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • 5
      ks vejce
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks pudinkový prášek vanilkový
    • 1
      l mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra strouhaná
    • 250
      g višně nebo čerstvých třešní

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr, žloutky a citronovou kůru ušleháme do hustého krému. Pak zašleháme po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a vlažné mléko. Nakonec těsto obalujeme v pevně ušlehaném sněhu z pěti bílků.
2
Těsto rozetřeme stejnoměrně do vymazaného a moukou vysypaného pekáče.
3
Povrch těsta posázíme opranými, okapanými a hrubou moukou prosypanými višněmi.
4
Pečeme v předehřáté středně teplé troubě 30-35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 17. 3. 2017 14:41

    Mléka 1 l ??? To je snad omyl.

  • Lucinka19
    Lucinka19 | 1. 8. 2012 09:15

    Mňamka... Lehké a voňavé těsto, u televize jsme spořádala 1/4 pekáčku :)

  • Kateřina Gerbrichová | 30. 6. 2008 21:39

    Dnes jsem tento moučník pekla, povedl se, dávám za 1. Jen se mi zdá, že je méně sladký, takže příště dám více cukru. Postup jsem si upravila, mléko přidávám již s moukou, zdálo se mi to dost tuhé a taky jsem toho mléka dala o trochu více, tedy dohromady 1/6l.

  • Hana Balik | 7. 3. 2008 13:43

    Nebo jeste jine vysvetleni,kdyz date snih z bilku do testa a michate pomalu zezdola nahoru,ne z leva do prava,nebo z prava do leva,tak ten snih vlastne v tom testu obalujete tak dlouho dokavad je testo hladke.

  • Emanuela | 6. 3. 2008 22:20

    No ja nevim, ja to testo v tech bilcich obalila jako rizek jak je psano v receptu a jde to v pohode, jen se to musi hodit na pekac rychle. Udela to peknou kurku.

  • Olga | 6. 3. 2008 18:11

    Věrko, to sa tak hovorí, lebo keď sa pridáva sneh do cesta musí sa to robiť len tak zľahka, akoby prevaľovať, nie prudko miešať, lebo by sa pokazila kyprosť cesta a nebolo by také nadýchané.

  • Hana Balik | 6. 3. 2008 17:58

    Nakonec snih z uslehanych bilku se pomalu zpracuje do testa.Hana

  • Věra Děrgelová | 6. 3. 2008 17:11

    Nějak jsem nepochopila, jak můžeme těsto obalovat v ušlehaných bílkách. díky za vysvětlení. verka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Rostlinný tuk Vejce Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Těstoviny se smetanovo-sýrovou omáčkou a kuřecím masem

Těstoviny se smetanovo-sýrovou…

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

21
Zapečené croissanty s kadeřávkem
Zapečené croissanty s…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
15
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
13
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Nemocný Michael J. Fox (64) opět na veřejnosti: Šokoval na US Open!

Nemocný Michael J. Fox (64) opět na veřejnosti: Šokoval na US Open!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Mechová bublanina s višněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact