• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mbriami (řecká zelenina v troubě)
Napište svůj komentář k receptu

Mbriami (řecká zelenina v troubě)

autor: sibila40
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mbriami (řecká zelenina v troubě)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg brambory
    • 0,50
      kg cuketa
    • 0,50
      kg lilek
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      sklenice olej
    • 2
      cibule 1-2
    • 3
      stroužek česnek 1-3
    • 2
      paprika 1-2
    • sůl
    • pepř mletý
    • petržel

Postup přípravy receptu

1
Omyjeme a očistíme zeleninu. Brambory, cukety a lilky nakrájíme asi na 1/2-1 cm kolečka nebo na střední kostky. Polovinu rajčat spaříme, zbavíme slupky a nakrájíme na drobno. Cibule a papriky, česnek nakrájíme na tenká kolečka. Vše dáte do pekáče se solí, pepřem a trošky oleje a vše dobře promícháte. Posypete jemně nakrájenou petrželí. Na zeleninu položíte zbytek rajčat nakrájených na kolečka asi 1/2 cm i méně, zalijete olejem a ještě jednou sklenicí teplé vody. Pečte v mírné troubě asi 1,5 hodiny tak, že zůstane trochu šťávy.
2
Podává se teplé i studené. Můžete podávat s balkánským sýrem nebo ovčím bílým sýrem (Feta) a chlebem.
3
Druhý den chutná to lépe. Pokud chcete, tak ve vodě můžete rozpustit zeleninový vývar, ale pozor pak se solí (osobně kupovane vývary nepoužívám mnoho let). A pokud někdo chce, tak může s polovinou dávky oleje první zeleninu mírně prosmahnout, to záleží na Vás. Lze také připravit v hrnci - s polovinou dávky oleje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

Achillova řecká souzukakia

Achillova řecká souzukakia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sibila sibilidou | 3. 10. 2008 17:56

    dobre odpoledne..oleje si tam muzete dat kolik chcete. v recku nektere jidla maji dost oleje,ale to i z toho duvodu ze tady ji bily chleb,ktery namaceji do stavy jidla.zkuste daat jen pul sklenicky 1dc a uvidite jak to bude .vse podle vase libosti. lilky a cukety taky vpiji olej.

  • Jarka O. | 29. 9. 2008 15:21

    Něco podobného dělám, jen bez brambor. Takže příště podle Vás přidám i brambory, díky za tip :-)

  • Olga Zehnalová | 28. 9. 2008 18:23

    Určite je to velmi dobré,aj to isto urobím, len sa mi zdá, že toho oleja je priveľa. To myslíte 2 - decovú sklenku?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Cuketa Lilek Olej Paprika Pepř mletý Petržel Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selská směs

Selská směs

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Řezy Margot

Řezy Margot

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Jednoduché rajčatové těstoviny s tuňákem

Jednoduché rajčatové těstoviny s…

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

80
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
72
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
50
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
45
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
38
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Smůla Jiřího Krampola (†87): Třikrát se měl setkat s Belmondem, ale...

Smůla Jiřího Krampola (†87): Třikrát se měl setkat s Belmondem, ale...

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

  • Recepty.cz
  • Mbriami (řecká zelenina v troubě)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact