• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mbriami (řecká zelenina v troubě)
Napište svůj komentář k receptu

Mbriami (řecká zelenina v troubě)

autor: sibila40
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mbriami (řecká zelenina v troubě)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg brambory
    • 0,50
      kg cuketa
    • 0,50
      kg lilek
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      sklenice olej
    • 2
      cibule 1-2
    • 3
      stroužek česnek 1-3
    • 2
      paprika 1-2
    • sůl
    • pepř mletý
    • petržel

Postup přípravy receptu

1
Omyjeme a očistíme zeleninu. Brambory, cukety a lilky nakrájíme asi na 1/2-1 cm kolečka nebo na střední kostky. Polovinu rajčat spaříme, zbavíme slupky a nakrájíme na drobno. Cibule a papriky, česnek nakrájíme na tenká kolečka. Vše dáte do pekáče se solí, pepřem a trošky oleje a vše dobře promícháte. Posypete jemně nakrájenou petrželí. Na zeleninu položíte zbytek rajčat nakrájených na kolečka asi 1/2 cm i méně, zalijete olejem a ještě jednou sklenicí teplé vody. Pečte v mírné troubě asi 1,5 hodiny tak, že zůstane trochu šťávy.
2
Podává se teplé i studené. Můžete podávat s balkánským sýrem nebo ovčím bílým sýrem (Feta) a chlebem.
3
Druhý den chutná to lépe. Pokud chcete, tak ve vodě můžete rozpustit zeleninový vývar, ale pozor pak se solí (osobně kupovane vývary nepoužívám mnoho let). A pokud někdo chce, tak může s polovinou dávky oleje první zeleninu mírně prosmahnout, to záleží na Vás. Lze také připravit v hrnci - s polovinou dávky oleje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

Achillova řecká souzukakia

Achillova řecká souzukakia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sibila sibilidou | 3. 10. 2008 17:56

    dobre odpoledne..oleje si tam muzete dat kolik chcete. v recku nektere jidla maji dost oleje,ale to i z toho duvodu ze tady ji bily chleb,ktery namaceji do stavy jidla.zkuste daat jen pul sklenicky 1dc a uvidite jak to bude .vse podle vase libosti. lilky a cukety taky vpiji olej.

  • Jarka O. | 29. 9. 2008 15:21

    Něco podobného dělám, jen bez brambor. Takže příště podle Vás přidám i brambory, díky za tip :-)

  • Olga Zehnalová | 28. 9. 2008 18:23

    Určite je to velmi dobré,aj to isto urobím, len sa mi zdá, že toho oleja je priveľa. To myslíte 2 - decovú sklenku?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Cuketa Lilek Olej Paprika Pepř mletý Petržel Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Šumajstr

Šumajstr

Koláč z jogurtů s drobenkou

Koláč z jogurtů s drobenkou

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

461
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
79
Klasické lečo
Klasické lečo
29
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
26
Domácí kečup
Domácí kečup
25
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Mbriami (řecká zelenina v troubě)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact