• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Mátový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Mátový sirup

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 153
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 0,50
      l voda
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 70
      g máta
    • 0,50
      kg cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejdřív smícháme vodu s cukrem, uvedeme do varu a až začne směs houstnout, přidáme drobně pokrájené čerstvé lístky máty peprné. Krátce povaříme a přikryté necháme za občasného zamíchání 2 - 3 hodiny odstát.

RADA: Jak udělat domácí bezinkový sirup

2
Poté přecedíme, opět zahřejeme téměř k bodu varu, přidáme šťávu z citronu a plníme do lahví. Uchováváme v chladu a temnu.

RADA: Jak udělat domácí rybízový sirup

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

Tymiánový sirup

Tymiánový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blek | 3. 7. 2016 12:12

    čím chcete hustší sirup tím více musíte dát cukru!Doporučuji 1 litr vody a 1kg cukru!doporučuji nalét sirup do sklenic až po vrch hrdla a zalét malou štamprli alkoholu-nejlépe bezbarvého jako vodka,lih aj.pak zazátkovat špuntem nebo celofánem a gumičkou.Alkohol udělá lihový špunt jelikož je lehčí jak sirup a pak žádná štáva ze vám nezkazí i 2 roky!Já vše dělám zastudena at se nevyvaří to nejlepší. Zkuste si udělat sirup z mladého jehličí smrku-to je lahoda!

  • hallis | 30. 5. 2015 13:05

    Nikol: To je jednoduché, přidejte více cukru. :-)

  • Lada | 6. 10. 2014 17:04

    Právě jsem dovařil sirup. Dal jsem necelých 3/4 litru vody a 3/4 kilo cukru a chvíli vařil. Pak do hodně teplého jsem nastříhal 12 deka omytoé máty. Přikryl pokličkou a nechal do druhého dne vyluhovat. Pak jsem přecedil přes plátýnko, přivedl těsně před var a nalil šťávu z jednoho citronu. V horklém stavu to není niajk husté, ale po vychladnutí to trochu zhoustlo. Chuťově je sirup výborný. Má krásnou zelenavou barvu.

  • Radka | 20. 6. 2014 14:38

    Právě dovařeno. 4 litry máta peprná + 4 litry máta ananasová. Vélmi vymazlený recept.

  • dada | 9. 6. 2014 20:40

    tento sirup dělám 2krát za rok a všem to moc chutná. <3 ;-) :-P :-) :-) :-) :-) :-)

  • Nikol | 2. 6. 2014 12:35

    Tenhle sirup dělávám taky a nedám na něj dopustit ;-) Jen by mě zajímalo jak dlouho cca vaříte vodu s cukrem? Já jsem to zatím nikdy neměla husté, většinou to bylo řidší. Dobré to bylo i tak, přeci jen by mě zajímalo jak získat hustou konzistenci sirupu :-\

  • tnrbyhfqbi | 15. 12. 2011 20:06

    JhqjcK <a href="http://nbytoxaqhwik.com/">nbytoxaqhwik</a>, [url=http://sefckabzwekh.com/]sefckabzwekh[/url], [link=http://ygfbhnpqjtao.com/]ygfbhnpqjtao[/link], http://pckrdwwpquqx.com/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Nealkoholické Červen Červenec Srpen Vaření Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Máta Voda

Vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách jinak

Vepřové na houbách jinak

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Jednoduchá sýrovo-žampionová omáčka

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Králík na houbách a hořčici

Králík na houbách a hořčici

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Cuketové nudle

Cuketové nudle

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

81
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
74
Dýňová tortila
Dýňová tortila
67
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
62
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
50
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bydlení krále českých barmanů Mirka Dvořáčka: Vyladěná kuchyň na míru a další skvosty

Bydlení krále českých barmanů Mirka Dvořáčka: Vyladěná kuchyň na míru a další skvosty

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Další doporučené recepty:

Mátová rýže
Mátová rýže
Mátová vignarola
Mátová vignarola
Mátový julep
Mátový julep
Maxi palačinka
Maxi palačinka
Maxi špízy z trouby
Maxi špízy z trouby
Mayská horká čokoláda s chilli
Mayská horká čokoláda s chilli
  • Recepty.cz
  • Mátový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact