• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mátová vignarola
Napište svůj komentář k receptu

Mátová vignarola

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mátová vignarola
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks artyčoky kuchyňsky a tepelně upravený
    • 400
      g zelené fazolky
    • 400
      g fazole (není nutné, mívá Marks & Spencer)
    • extra panenský olivový olej 1 a 1/2 lžíce + k podávání
    • 4
      ks jarní cibulka nakrájená na kolečka
    • 2
      stroužek česnek tence pokrájený
    • 6
      plátek pršut natrhaný na menší kousky
    • 500
      g mladý zelený chřest přepůlený
    • 400
      ml drůbeží vývar nebo zeleninový
    • 2
      hrst máta nahrubo posekané
    • 1
      hrst petrželka hladkolistá (nahrubo posekaná)
    • citronová kůra z 1/2 citronu, jemně strouhaná
    • citronová šťáva z 1/2 citronu
    • pečivo k podávání

Postup přípravy receptu

1
Fazolky, fazole a hrášek krátce (2 až 4 minuty) blanšírujte v horké vodě, až zkřehnou. Slijte a propláchněte ledovou vodou, aby si zelenina zachovala krásně zelenou barvu, a nechte stranou.
2
Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte na střední teplotu olej. Přidejte jarní cibulku, česnek a pršut a 5 až 10 minut smažte, až vše zkřehne. Přidejte artyčoky, chřest a vývar a zakryté duste na nízkém ohni dalších 5 až 10 minut, až artyčoky pěkně změknou. Přidejte zbylou zeleninu a společně vše ještě 3 až 4 minuty prohřejte.
3
Nakonec vsypte mátu, petrželku, citronovou kůru i šťávu a asi minutu odkryté vařte. Tuto lehkou jarní italskou zeleninovou směs podávejte pokapanou olivovým olejem a s čerstvým křupavým pečivem.
4
Tip Artyčokům nejprve odstraňte tuhé vnější listy. Seřízněte horní třetinu a ostrým nožem vyřízněte plstnatý střed hlavičky. Velké artyčoky je třeba vařit 30–40 minut ve vodě s citronovou šťávou, menší asi polovinu této doby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mátová rýže

Mátová rýže

Horká mátová limonáda

Horká mátová limonáda

Mátová omáčka

Mátová omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Zdravě i chutně Zelenina Luštěniny Uzeniny Květen Oběd Večeře Smažení Dušení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Artyčoky Česnek Citronová kůra Citronová šťáva Drůbeží vývar Extra panenský olivový olej Fazole Jarní cibulka Máta Mladý zelený chřest Pečivo Petrželka Pršut Zelené fazolky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Karamelové řezy II.

Karamelové řezy II.

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí - rychle a chutně

Blesková omáčka (nejen) s kukuřicí -…

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Tiramisu se zakysanou smetanou

Tiramisu se zakysanou smetanou

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

68
Rychlá buchta z kysané smetany
Rychlá buchta z kysané…
53
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
51
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
45
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
42
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Matjesový salát
Matjesový salát
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Mátová rýže
Mátová rýže
Mátový julep
Mátový julep
Mátový sirup
Mátový sirup
Maxi palačinka
Maxi palačinka
  • Recepty.cz
  • Mátová vignarola
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact