• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Mátová rýže
Napište svůj komentář k receptu

Mátová rýže

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mátová rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      hrnek voda
    • 1
      lžíce máta
    • 1
      hrnek basmati

Postup přípravy receptu

1
Rýži propláchneme vodou. Na pánvičce rozehřejeme olej a přidáme bobkový list, který necháme tak 2 min. - dodá oleji chuť a aroma. Sundáme z ohně a opatrně nalijeme vodu, dáme pozor, abychom se nepostříkali horkým olejem. Dáme opět na oheň, přivedeme k varu a dáme rýži. Teplotu zmírníme a vaříme tak 45 min., než se tekutina nevstřebá do rýže.
2
Odstavíme z ohně, vmícháme čerstvou mátu, přikryjeme a necháme stát 5 minut. Rýži nakonec pořádně promícháme, vyndáme bobkový list a podáváme s nějakým dobrým masíčkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mátová vignarola

Mátová vignarola

Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rob, ptačí zob | 24. 5. 2014 18:19

    Recept jsem zatím nezkoušel, ale to mě tolik netrápí. Hlavně chci apelovat, NIKDY NELIJTE VODU DO HORKÉHO OLEJE!!! To je největší blbost, jakou můžete udělat. Zároveň chci poprosit autora, aby se nad tím trochu zamyslel a pokud možno opravil.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 28. 2. 2012 20:35

    Tak tady mi přijde, že se autor párkrát upsal. Smažit dvě minuty bobkový list a pak do toho rozpáleného oleje nalít vodu? Tady nepomůže ani sundat z ohně ani nelévat opatrně, ve chvíli, kdy to uděláte, budete těch dalších 45 minut, co máte vařit, jen větrat, čistit sporák a ošetřovat si popáleniny. Do rozpáleného oleje vodu v žádném případě nenalévat!!! Další věc, vařit 45 minut, aby se vypařily dva hrnky vody? No nevím, co má kdo kde za vodu, ale mně se vyvařily za 15 minut a měla jsem nedovařenou připalující se rýži. Takže mátovou rýži jsem tak nějak uklohnila, ale určitě ne podle tohoto receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Basmati Bobkový list Máta Olivový olej Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Autíčka k snídani

Autíčka k snídani

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Hrnková buchta s kokosem a polevou

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

132
Klasické lečo
Klasické lečo
61
Skvělé boloňské špagety
Skvělé boloňské špagety
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Cibulový čaj proti kašli a nachlazení
Cibulový čaj proti kašli…
27
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Matesy v jogurtovém nálevu
Matesy v jogurtovém nálevu
Matjesový salát
Matjesový salát
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Mátová vignarola
Mátová vignarola
Mátový julep
Mátový julep
Mátový sirup
Mátový sirup
  • Recepty.cz
  • Mátová rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact