• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

autor: farah.farah
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg mleté maso - vepřové
    • 3
      ks cibule menší
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      svazek líbeček čerstvý
    • pepř mletý
    • sůl
    • 200
      g anglická slanina
    • zázvor - mletý
    • rozmarýn
    • 2
      ks rohlík
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Bábovkovou formu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby zakryla vnější stěnu bábovky. Pokud máte formu, která se hodně připaluje, je možné ji předtím ještě vymazat sádlem, ale obvykle to není nutné.
2
V mixéru si nadrobno nasekáme libeček, česnek a cibuli - kdo nemá robot, tak česnek utřít a libeček s cibulí nakrájet na co nejmenší kousky.
3
Smícháme s mletým masem, opepříme, přidáme cca lžičku sušeného zázvoru a rozmarýnu (pokud máte rozmarýn čerstvý, přidejte ho do mixéru spolu s libečkem, postačí tak 4 snítky) a dle chuti dosolíme.
4
Rohlíky namočíme v mléce, dokud se nenasají, pak je přes síto vyždímáme a přidáme do směsi.
5
Vše důkladně promícháme, to pomůže tomu, že směs nepopraská.
6
Hotovou směs dáme do formy vyložené slaninou a pečeme na cca 200-220°C cca 45-60 minut - dokud na povrchu nezačne tmavnout a viditelně neodskočí od stěny bábovky.
7
Pokud si nejste jistí, zda je hotová, píchněte do ní jehlou - neměla by vytékat už žádná "růžová šťáva".
8
V bábovce bude stále ještě "bublat vypečená šťáva", to je v pořádku, nemusí se vyvařit celá, stačí ji po upečení opatrně slít.
9
Nožem pro jistotu bábovku jemně uvolníme od středu bábovky (stačí jen horní upečený okraj, přiklopíme talířem a obrátíme-vyklopíme.
10
Podáváme teplé s bramborem nebo bramborovou kaší jako klasickou sekanou, ale úspěch bude mít i studená jako součást pohoštění pro hosty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové Karbanátky Sekaná
Maso Chuťovky Mleté Vepřové Slané Oběd Večeře Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Líbeček Mléko Mleté maso - vepřové Pepř mletý Rohlík Rozmarýn Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
23
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
22
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
21
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Maso-žampionová bageta
Maso-žampionová bageta
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masová česnečka
Masová česnečka
Masová minutka na zeleno - rychle a chutně
Masová minutka na zeleno - rychle a…
Masová minutka s hráškem
Masová minutka s hráškem
  • Recepty.cz
  • Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact