• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

autor: farah.farah
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 10
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • 1
      kg mleté maso - vepřové
    • 3
      ks cibule menší
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      svazek líbeček čerstvý
    • pepř mletý
    • sůl
    • 200
      g anglická slanina
    • zázvor - mletý
    • rozmarýn
    • 2
      ks rohlík
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Bábovkovou formu vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby zakryla vnější stěnu bábovky. Pokud máte formu, která se hodně připaluje, je možné ji předtím ještě vymazat sádlem, ale obvykle to není nutné.
2
V mixéru si nadrobno nasekáme libeček, česnek a cibuli - kdo nemá robot, tak česnek utřít a libeček s cibulí nakrájet na co nejmenší kousky.
3
Smícháme s mletým masem, opepříme, přidáme cca lžičku sušeného zázvoru a rozmarýnu (pokud máte rozmarýn čerstvý, přidejte ho do mixéru spolu s libečkem, postačí tak 4 snítky) a dle chuti dosolíme.
4
Rohlíky namočíme v mléce, dokud se nenasají, pak je přes síto vyždímáme a přidáme do směsi.
5
Vše důkladně promícháme, to pomůže tomu, že směs nepopraská.
6
Hotovou směs dáme do formy vyložené slaninou a pečeme na cca 200-220°C cca 45-60 minut - dokud na povrchu nezačne tmavnout a viditelně neodskočí od stěny bábovky.
7
Pokud si nejste jistí, zda je hotová, píchněte do ní jehlou - neměla by vytékat už žádná "růžová šťáva".
8
V bábovce bude stále ještě "bublat vypečená šťáva", to je v pořádku, nemusí se vyvařit celá, stačí ji po upečení opatrně slít.
9
Nožem pro jistotu bábovku jemně uvolníme od středu bábovky (stačí jen horní upečený okraj, přiklopíme talířem a obrátíme-vyklopíme.
10
Podáváme teplé s bramborem nebo bramborovou kaší jako klasickou sekanou, ale úspěch bude mít i studená jako součást pohoštění pro hosty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Vepřové Karbanátky Sekaná
Maso Chuťovky Mleté Vepřové Slané Oběd Večeře Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Líbeček Mléko Mleté maso - vepřové Pepř mletý Rohlík Rozmarýn Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Dijonský koláč slaný - z listového těsta

Dijonský koláč slaný - z listového…

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
23
Domácí kečup
Domácí kečup
21
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
18
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Maso-žampionová bageta
Maso-žampionová bageta
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masová česnečka
Masová česnečka
Masová minutka na zeleno - rychle a chutně
Masová minutka na zeleno - rychle a…
Masová minutka s hráškem
Masová minutka s hráškem
  • Recepty.cz
  • Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact