• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Masopustní pletenky
Napište svůj komentář k receptu

Masopustní pletenky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 200
      g polohrubá mouka
    • sůl - špetka
    • 20
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 30
      g droždí
    • citronová kůra dle chuti
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • 80
      g rozpuštěné máslo
    • 200
      ml mléko
    • 2
      ks žloutky
  • Dále:
    • olej na smažení
    • moučkový cukr na obalení
    • vanilka
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na řídkou kašičku a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme do mouky sůl, ke kvásku vlažné máslo, rum, kůru, vanilkový cukr, žloutky, zbytek mléka a dobře promícháme. Mícháme tak dlouho, než se nám těsto přestane lepit na stěny mísy. Pak necháme kynout v teple pod utěrkou cca 45 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Z vykynulého těsta ukrajujeme kousky, které na pomoučněném nebo pomaštěném stole válíme do slabých válečků, které přehneme na polovinu a konce smotáme do spirály. Opět necháme na stole krátce kynout, poté smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, ne příliš zprudka, dozlatova, z obou stran. Hotové vyndaváme na ubrousek, který odsaje přebytečný olej. Vlažné sypeme nebo obalujeme moučkovým cukrem, který můžeme ochutit vanilkou nebo skořicí.
3
Milovníci rozinek, mandlí či ořechů, je mohou do těsta vmíchat na menší kousky nasekané. Kdo rád méně sladké, stačí když pletýnky jen posype cukřenkou nebo přes cedníček moučkovým cukrem, dle libosti ochucený vanilkou či skořicí. Naopak, kdo raději sladké více, obalí v cukru celé pletýnky. Čím více budou teplé, tím více se na ně cukr nalepí, takže postačí za vlažna.

RADA: VIDEO recept na jidáše z kynutého těsta

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový karásek, pletenky - kynutý

Bramborový karásek, pletenky - kynutý

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Pečené masopustní koblihy

Pečené masopustní koblihy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Leden Únor Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Rozpuštěné máslo Skořice Sůl Vanilka Vanilkový cukr žloutky

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudlová polévka s mrkví

Nudlová polévka s mrkví

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Cuketovo - smetanová omáčka na fusilli

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Ovesné muffiny

Ovesné muffiny

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jidáše

Poslední sledované recepty

358
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
150
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
82
Papriková krkovice
Papriková krkovice
25
Zapečený květák III.
Zapečený květák III.
24
Buřtguláš rychlovka
Buřtguláš rychlovka

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Maso zapékané s cuketou a nivou
Maso zapékané s cuketou a nivou
Maso-žampionová bageta
Maso-žampionová bageta
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Masová česnečka
Masová česnečka
Masová minutka na zeleno - rychle a chutně
Masová minutka na zeleno - rychle a…
  • Recepty.cz
  • Masopustní pletenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact