• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Masopustní pletenky
Napište svůj komentář k receptu

Masopustní pletenky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto:
    • 250
      g hladká mouka
    • 200
      g polohrubá mouka
    • sůl - špetka
    • 20
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 30
      g droždí
    • citronová kůra dle chuti
    • 5
      lžíce hnědý rum
    • 80
      g rozpuštěné máslo
    • 200
      ml mléko
    • 2
      ks žloutky
  • Dále:
    • olej na smažení
    • moučkový cukr na obalení
    • vanilka
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Mouky smícháme v míse, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, nasypeme cukr krupici a nalijeme část mléka. Trochu mléko zamícháme na řídkou kašičku a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme do mouky sůl, ke kvásku vlažné máslo, rum, kůru, vanilkový cukr, žloutky, zbytek mléka a dobře promícháme. Mícháme tak dlouho, než se nám těsto přestane lepit na stěny mísy. Pak necháme kynout v teple pod utěrkou cca 45 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Z vykynulého těsta ukrajujeme kousky, které na pomoučněném nebo pomaštěném stole válíme do slabých válečků, které přehneme na polovinu a konce smotáme do spirály. Opět necháme na stole krátce kynout, poté smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, ne příliš zprudka, dozlatova, z obou stran. Hotové vyndaváme na ubrousek, který odsaje přebytečný olej. Vlažné sypeme nebo obalujeme moučkovým cukrem, který můžeme ochutit vanilkou nebo skořicí.
3
Milovníci rozinek, mandlí či ořechů, je mohou do těsta vmíchat na menší kousky nasekané. Kdo rád méně sladké, stačí když pletýnky jen posype cukřenkou nebo přes cedníček moučkovým cukrem, dle libosti ochucený vanilkou či skořicí. Naopak, kdo raději sladké více, obalí v cukru celé pletýnky. Čím více budou teplé, tím více se na ně cukr nalepí, takže postačí za vlažna.

RADA: VIDEO recept na jidáše z kynutého těsta

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový karásek, pletenky - kynutý

Bramborový karásek, pletenky - kynutý

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O…

Pečené masopustní koblihy

Pečené masopustní koblihy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Leden Únor Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Mléko Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Rozpuštěné máslo Skořice Sůl Vanilka Vanilkový cukr žloutky

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Vesnické šunkofleky

Vesnické šunkofleky

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Černé trubičky

Černé trubičky

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Křenová pomazánka z červené řepy

Křenová pomazánka z červené řepy

Harlekýn

Harlekýn

Smoothie s Kinder Pinguí

Smoothie s Kinder Pinguí

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jidáše

Poslední sledované recepty

131
Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
89
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
87
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
53
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč
53
Kapustové těstoviny - zapékané
Kapustové těstoviny -…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Maso zapékané s cuketou a nivou
Maso zapékané s cuketou a nivou
Maso-žampionová bageta
Maso-žampionová bageta
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Masová česnečka
Masová česnečka
Masová minutka na zeleno - rychle a chutně
Masová minutka na zeleno - rychle a…
  • Recepty.cz
  • Masopustní pletenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact