• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 19
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • citronová kůra (lze i pomerančová)
    • 30
      g droždí
    • 220
      ml smetana (mléko)
    • 2
      kostka cukr
    • 6
      ks žloutek
    • 60
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 80
      g máslo
    • zavařenina (k plnění, nejlépe domácí)
    • rostlinný olej (na smažení)
    • moučkový cukr (s vanilkou)

Postup přípravy receptu

1
Mouku, sůl a kůru prosejte do mísy. Droždí rozdrobte do trochy smetany či mléka s cukrem. Žloutky s cukrem šlehejte nad parou do zhoustnutí, přilijte zbylou vlažnou smetanu, vzešlé kvasnice, rozpuštěné máslo a rum. Prošlehejte a vlijte k mouce.
2
Vypracujte vláčné, ale nelepivé těsto. Těsto poté na válu lehce posypaném moukou vyválejte na asi 3 cm vysoký plát a tvořítkem vykrajujte kolečka. Doprostřed poloviny z nich naneste trochu zavařeniny, přikryjte druhým kolečkem a spojte tvořítkem s průměrem o něco menším, než mělo to předchozí.
3
Přikryté utěrkou nechte koblihy ještě asi půl hodiny kynout. Do kastrůlku nebo pánve s vysokým okrajem vlijte dostatečné množství oleje (koblihy v něm musí plavat) a dobře jej rozehřejte. Vkládejte opatrně koblihy tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Chvíli je smažte přiklopené, poté je obraťte a již nezakryté dosmažte i z druhé strany. Přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách a prochladlé pak pouze lehce poprašte moučkovým cukrem s vanilkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené masopustní koblihy

Pečené masopustní koblihy

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věrka | 11. 3. 2017 10:51

    Těsto je fantastické. Smažila jsem jak donuty tak klasické koblížky, ale stalo se mě, že u větších nebyly dost prosmažené. :-\ příště budou jen menší. :-P

  • veronika | 5. 11. 2013 18:38

    jeto skvele a dobre

  • Astheart | 6. 10. 2012 12:59

    Než vykrajovat kolečka dvakrát, je lepší naznačit na polovinu těsta kolečka tvořítkem nebo sklenkou, na naznačené koblihy dát náplň, přehodit druhou polovinu těsta překlopením na naznačená kolečka ( uvidíte kopečky, pod kterými je náplň) a koblihy vykrojit. Rozválení na 3 cm tloušťky se mi zdá moc. Stačí 1,5 cm. Koblihy smažením nakynou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Koblihy
Moučníky Zákusky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Rostlinný olej Smetana Sůl Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boloňské špagety po anglicku

Boloňské špagety po anglicku

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Bábovka MARGOT

Bábovka MARGOT

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Doporučujeme

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

60
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
55
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
17
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
AHA.cz Kar po pohřbu Patrika Hezuckého (†55): První úsměvy vdovy Nikoly...

Kar po pohřbu Patrika Hezuckého (†55): První úsměvy vdovy Nikoly...

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Sexbomba Bára Mottlová je maminkou! Syn dostal dost neobvyklé jméno

Sexbomba Bára Mottlová je maminkou! Syn dostal dost neobvyklé jméno

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Další doporučené recepty:

Maso z alobalu s kořenovou zeleninou
Maso z alobalu s kořenovou zeleninou
Maso zapékané s cuketou a nivou
Maso zapékané s cuketou a nivou
Maso-žampionová bageta
Maso-žampionová bageta
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Masová česnečka
Masová česnečka
  • Recepty.cz
  • Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact