• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 19
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • citronová kůra (lze i pomerančová)
    • 30
      g droždí
    • 220
      ml smetana (mléko)
    • 2
      kostka cukr
    • 6
      ks žloutek
    • 60
      g cukr krupice
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 80
      g máslo
    • zavařenina (k plnění, nejlépe domácí)
    • rostlinný olej (na smažení)
    • moučkový cukr (s vanilkou)

Postup přípravy receptu

1
Mouku, sůl a kůru prosejte do mísy. Droždí rozdrobte do trochy smetany či mléka s cukrem. Žloutky s cukrem šlehejte nad parou do zhoustnutí, přilijte zbylou vlažnou smetanu, vzešlé kvasnice, rozpuštěné máslo a rum. Prošlehejte a vlijte k mouce.
2
Vypracujte vláčné, ale nelepivé těsto. Těsto poté na válu lehce posypaném moukou vyválejte na asi 3 cm vysoký plát a tvořítkem vykrajujte kolečka. Doprostřed poloviny z nich naneste trochu zavařeniny, přikryjte druhým kolečkem a spojte tvořítkem s průměrem o něco menším, než mělo to předchozí.
3
Přikryté utěrkou nechte koblihy ještě asi půl hodiny kynout. Do kastrůlku nebo pánve s vysokým okrajem vlijte dostatečné množství oleje (koblihy v něm musí plavat) a dobře jej rozehřejte. Vkládejte opatrně koblihy tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Chvíli je smažte přiklopené, poté je obraťte a již nezakryté dosmažte i z druhé strany. Přebytečný tuk nechte odsát na kuchyňských papírových utěrkách a prochladlé pak pouze lehce poprašte moučkovým cukrem s vanilkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené masopustní koblihy

Pečené masopustní koblihy

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věrka | 11. 3. 2017 10:51

    Těsto je fantastické. Smažila jsem jak donuty tak klasické koblížky, ale stalo se mě, že u větších nebyly dost prosmažené. :-\ příště budou jen menší. :-P

  • veronika | 5. 11. 2013 18:38

    jeto skvele a dobre

  • Astheart | 6. 10. 2012 12:59

    Než vykrajovat kolečka dvakrát, je lepší naznačit na polovinu těsta kolečka tvořítkem nebo sklenkou, na naznačené koblihy dát náplň, přehodit druhou polovinu těsta překlopením na naznačená kolečka ( uvidíte kopečky, pod kterými je náplň) a koblihy vykrojit. Rozválení na 3 cm tloušťky se mi zdá moc. Stačí 1,5 cm. Koblihy smažením nakynou.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Koblihy
Moučníky Zákusky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Rostlinný olej Smetana Sůl Zavařenina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou…

Neobvyklý kuskus

Neobvyklý kuskus

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

646
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
102
Bramborovo-brokolicový salát s kozím sýrem
Bramborovo-brokolicový…
49
Lososové špízy s teriyaki
Lososové špízy s teriyaki
45
Stravitelný dort, základní recept
Stravitelný dort,…
44
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hvězda ZOO Gránský: Odhalil pohlaví druhého dítěte

Hvězda ZOO Gránský: Odhalil pohlaví druhého dítěte

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Maso z alobalu s kořenovou zeleninou
Maso z alobalu s kořenovou zeleninou
Maso zapékané s cuketou a nivou
Maso zapékané s cuketou a nivou
Maso-žampionová bageta
Maso-žampionová bageta
Masopustní pletenky
Masopustní pletenky
Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak
Masová česnečka
Masová česnečka
  • Recepty.cz
  • Masopustní koblihy dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact