• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

autor: K. Radka
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Maso
    • 500
      g vepřové kotlety (možno nahradit např. krkovičkou)
    • česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • vepřové sádlo (na smažení)
  • Omáčka
    • 1
      ks hermelín (může být i ochucený)
    • 1
      ks smetana
    • česnek
    • 1
      lžička máslo
    • 1
      lžička hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Těstoviny
    • 1
      balení těstoviny
    • 200
      g špenát (cca 1/2 balení)
    • 1
      lžička máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na cca centimetrové plátky, naklepeme a naložíme přes noc do soli, pepře a česneku. Před smažením ho na chvíli vyndáme z ledničky (aby mělo pokojovou teplotu), poté prudce osmažíme z obou stran.
2
Na omáčku si připravíme menší nepřilnavý rendlík. Rozpustíme kousek másla a krátce orestujeme česnek. Přidáme nadrobno nakrájený sýr a podlijeme asi naběračkou vody. Po rozpuštění sýr pravděpodobně udělá nevzhlednou hroudu, ale ta se rozmíchá po přidání trošky vody s rozmíchanou lžičkou mouky na zahuštění. Omáčku doředíme na požadovanou konzistenci smetanou (já dala asi 3/4 balení) a dochutíme solí a pepřem.
3
Těstoviny uvaříme tak, aby nebyly úplně měkké (při míchání by se rozpadaly).
4
Špenát (já použila mražený porcovaný z Billy - není tolik rozemletý) podlijeme, krátce povaříme a přidáme kousek másla a sůl. Nakonec ho smícháme s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Salát se špenátovými nočky

Salát se špenátovými nočky

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Přílohy Ostatní Těstoviny Zálivky a omáčky Vepřové Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hermelín Hladká mouka Máslo Pepř mletý Smetana Špenát Sůl Těstoviny Vepřové kotlety Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lívanečky s jablky

Lívanečky s jablky

Klobásová pomazánka

Klobásová pomazánka

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

91
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
83
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
83
Nixtamalizovaná kukuřice, základní recept
Nixtamalizovaná kukuřice…
45
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
31
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Maso s cuketou
Maso s cuketou
Maso s paprikovou omáčkou
Maso s paprikovou omáčkou
Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou
Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou
Maso tří barev
Maso tří barev
Maso v jogurtu
Maso v jogurtu
Maso v zelenině z pečícího sáčku
Maso v zelenině z pečícího sáčku
  • Recepty.cz
  • Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact