• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami
Napište svůj komentář k receptu

Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami

autor: K. Radka
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Maso
    • 500
      g vepřové kotlety (možno nahradit např. krkovičkou)
    • česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • vepřové sádlo (na smažení)
  • Omáčka
    • 1
      ks hermelín (může být i ochucený)
    • 1
      ks smetana
    • česnek
    • 1
      lžička máslo
    • 1
      lžička hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
  • Těstoviny
    • 1
      balení těstoviny
    • 200
      g špenát (cca 1/2 balení)
    • 1
      lžička máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na cca centimetrové plátky, naklepeme a naložíme přes noc do soli, pepře a česneku. Před smažením ho na chvíli vyndáme z ledničky (aby mělo pokojovou teplotu), poté prudce osmažíme z obou stran.
2
Na omáčku si připravíme menší nepřilnavý rendlík. Rozpustíme kousek másla a krátce orestujeme česnek. Přidáme nadrobno nakrájený sýr a podlijeme asi naběračkou vody. Po rozpuštění sýr pravděpodobně udělá nevzhlednou hroudu, ale ta se rozmíchá po přidání trošky vody s rozmíchanou lžičkou mouky na zahuštění. Omáčku doředíme na požadovanou konzistenci smetanou (já dala asi 3/4 balení) a dochutíme solí a pepřem.
3
Těstoviny uvaříme tak, aby nebyly úplně měkké (při míchání by se rozpadaly).
4
Špenát (já použila mražený porcovaný z Billy - není tolik rozemletý) podlijeme, krátce povaříme a přidáme kousek másla a sůl. Nakonec ho smícháme s těstovinami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Salát se špenátovými nočky

Salát se špenátovými nočky

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Přílohy, pečivo a luštěniny Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Přílohy Ostatní Těstoviny Zálivky a omáčky Vepřové Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hermelín Hladká mouka Máslo Pepř mletý Smetana Špenát Sůl Těstoviny Vepřové kotlety Vepřové sádlo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Guacamole

Guacamole

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Kuskus salát

Kuskus salát

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Batáty s masem a zeleninou - zapečené

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

273
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
67
Francouzský dresing
Francouzský dresing
38
Celerový krém
Celerový krém
24
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
21
Jablečný tvarohový dort
Jablečný tvarohový dort

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Maso s cuketou
Maso s cuketou
Maso s paprikovou omáčkou
Maso s paprikovou omáčkou
Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou
Maso se smetanovo-hořčičnou omáčkou
Maso tří barev
Maso tří barev
Maso v jogurtu
Maso v jogurtu
Maso v zelenině z pečícího sáčku
Maso v zelenině z pečícího sáčku
  • Recepty.cz
  • Maso se sýrovou omáčkou a špenátovými těstovinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact