• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso s dvěma odstíny
Napište svůj komentář k receptu

Maso s dvěma odstíny

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maso s dvěma odstíny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g vepřový bůček 200 - 300 g (i prorostlejší)
    • olej
    • 200
      g česnekové výhonky
    • sůl
    • 0,50
      lžička cukr
    • 3
      lžíce sojová omáčka 2-3
    • 1
      lžička vegeta
    • okurka salátová (Nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Bůček nakrájíme na nudličky, vložíme do suché rozpálené pánve. Mícháme, až pustí tuk, nebude-li to stačit, přidáme trošku oleje. Když je maso dost měkké, přidáme pokrájené výhonky a mírně osolíme, osladíme, ochutíme sójovou omáčkou a vegetou. Přikryjeme pokličkou a ještě chvíli dusíme do měkka (výhonky moc nepotřebují). Dochutíme. Do hotového můžeme přidat na tenké plátky nakrájenou salátovou okurku (nikdy jsem to nezkoušela).
2
Jako příloha je vařená rýže. Výhonky mají jemnou česnekovou chuť a s masem jsou opravdu výborné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře s dvěma omáčkami

Kuře s dvěma omáčkami

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Přírodní maso se žampionovým přelivem

Přírodní maso se žampionovým přelivem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 25. 6. 2006 18:44

    Tento recept jsem kdysi dostala od své sestřenky z Krnova a dávám ho dál, tak jak jsem ho dostala. Okurky tam přidává, já tu odvahu nikdy neměla. Je pravda, že radši používám libovější bůček, ale i s prorostlejším je to dobré, jen víc mastnější, ale s těmi výhonky to jde moc dobře dohromady.

  • Anina | 23. 6. 2006 22:55

    Okurky do těchto a podobných receptu sem nikdy nepřidávala,ale zní to zajímavě. Ale proč je to maso dvou odstínu??? Vždyt tam je jen jeden druh masa. A to bude nějaká finta, odkdy se do "činy" dává buček???

  • Ivana Přikrylová | 22. 6. 2006 15:38

    Tento recept dělám podle čínské kuchařky a můžu potvrdit, že je moc dobrý. Ta okurka mi připadá, že je tam jaksi navíc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnekové výhonky Cukr Okurka salátová Olej Sojová omáčka Sůl Vegeta Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

596
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
182
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
120
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
37
Dýňové pudinkové řezy
Dýňové pudinkové řezy
37
Filet ze pstruha s čočkovým salátem
Filet ze pstruha s…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Mariana Prachařová se chlubí: Nová hříva!

Mariana Prachařová se chlubí: Nová hříva!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Maso s dvěma odstíny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact