• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Maso pečené na soli
Napište svůj komentář k receptu

Maso pečené na soli

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maso pečené na soli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg vepřová krkovice 2,5-3
    • 1
      balení sůl kuchyňská

Postup přípravy receptu

1
Do varné mísy nasypeme 1,5 cm soli, rozprostřeme. Na to položíme opláchnuté maso. Pečeme při 180 °C 2-2,5 hodinky, maso musí mít krásně zlatavou kůrku. Během pečení nepřikrýváme ani nepodléváme, zkrátka jen necháme péct! Z masa se vypeče vše tučné, zůstane jen libové, šťavnaté a velice křehké maso s křupavou kůrkou.
2
K tomuto maso můžete podávat jakékoliv omáčky a přílohy. Výborně však chutná s Tzatziky, zeleninovým salátem a kroketami nebo s bagetkami s česnekovým máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na soli

Kuře na soli

Citronové kuřecí paličky s citrusovou chilli solí

Citronové kuřecí paličky s citrusovou…

Kuře na soli s citrónem

Kuře na soli s citrónem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • salt and pepper | 19. 10. 2013 10:52

    Pro méně chápavé: Do pekáče nasypeš jedno až dvě kila soli a na tu solnou vrstvu položíš maso a je jedno jestli kuře či bůček, žádné další solení či koření. Jedno kilo soli stojí +-8.-Kč, což je cena směšná a proto tu hroudu, která obsahuje krev z masa z pekáče vyhodíš. Ovšem pečené maso je šťavnaté a vynijkající :-)

  • Dana | 9. 3. 2011 11:27

    taky mi to moc nesedlo ale zachod sem dost zesrala pak sem mela tolik prace na umití ale aspon me to protáhlo :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • Bociánová | 9. 3. 2011 11:22

    ;-) ;-) na picu recept měla sem stoho velkou srčku s nebylo to příjemné ale jinak to slo :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • Šárka Bociánová | 9. 3. 2011 11:20

    :-D :-D toky si mislím ze toho bylo málo :-P :-P aspon 10 mega porcí :D :-| :-|

  • Šárka Bociánová | 9. 3. 2011 11:20

    :-D :-D toky si mislím ze toho bylo málo :-P :-P aspon 10 mega porcí :D :-| :-|

  • Bociánová | 9. 3. 2011 11:18

    :-D :-D bylo toho malo

  • Lidka Kábrtová | 21. 1. 2006 09:03

    Nechápu. Tom aso e na sůl jen položí, nebo se solí zasype? V receptu není uvedeno.

  • Eva | 20. 1. 2006 12:42

    moc díky za bleskovou odpověď a radu. krásný den všem!

  • Pavlína Svitáková | 20. 1. 2006 12:32

    Než zareaguje p.Veronika.Z mé zkušenosti s kuřetem se kuře osolí a po upečení se nepřipečená čistá sůl uchová napříště.Ostatní vyhazuji.Je důležité nepodlévat,jinak spodek bude přesolený.Viděla jsem v TV rybu na soli, byla okořeněná a celá zasypaná v mořské soli,ale neznám přesný recept.

  • Eva | 20. 1. 2006 12:14

    prosím o radu - co se solí z pekáčku - je nutné ji vyhodit nebo je možné jinějak použít? díky

  • Věra Soukupová | 20. 1. 2006 11:38

    To maso se už nesolí?

  • Pavlína Svitáková | 20. 1. 2006 11:37

    Jů,to znám s kuřetem.To je boží.Zkusim s krkovicí,jeslt to bude taky tak šťavnaté a křehké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepičí polévka s nudlemi

Slepičí polévka s nudlemi

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Tvarohové koblihy II.

Tvarohové koblihy II.

Okurková omáčka z hovězího masa

Okurková omáčka z hovězího masa

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Pomazánka se sýrem cottage

Pomazánka se sýrem cottage

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Mexické maso

Mexické maso

Meruňkové clafoutis

Meruňkové clafoutis

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

65
Polévka ledvinková
Polévka ledvinková
56
Polévka Gazpacho
Polévka Gazpacho
55
Polévka játrová (nebo ze sleziny)
Polévka játrová (nebo ze…
23
Klasická hrachová kaše
Klasická hrachová kaše
20
Krůtí maso v pikantní pórkové omáčce
Krůtí maso v pikantní…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Lela Vémola se ztrácí před očima: Rozvod na spadnutí

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Poprvé na Beats for Love: Do Ostravy přjede hitmaker Calvin Harris!

Poprvé na Beats for Love: Do Ostravy přjede hitmaker Calvin Harris!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

Znamení zvěrokruhu, která patří mezi největší zbabělce. Kdo se bojí nejvíce?

  • Recepty.cz
  • Maso pečené na soli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact