• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Maso pečené na soli
Napište svůj komentář k receptu

Maso pečené na soli

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maso pečené na soli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg vepřová krkovice 2,5-3
    • 1
      balení sůl kuchyňská

Postup přípravy receptu

1
Do varné mísy nasypeme 1,5 cm soli, rozprostřeme. Na to položíme opláchnuté maso. Pečeme při 180 °C 2-2,5 hodinky, maso musí mít krásně zlatavou kůrku. Během pečení nepřikrýváme ani nepodléváme, zkrátka jen necháme péct! Z masa se vypeče vše tučné, zůstane jen libové, šťavnaté a velice křehké maso s křupavou kůrkou.
2
K tomuto maso můžete podávat jakékoliv omáčky a přílohy. Výborně však chutná s Tzatziky, zeleninovým salátem a kroketami nebo s bagetkami s česnekovým máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na soli

Kuře na soli

Citronové kuřecí paličky s citrusovou chilli solí

Citronové kuřecí paličky s citrusovou…

Kuře na soli s citrónem

Kuře na soli s citrónem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • salt and pepper | 19. 10. 2013 10:52

    Pro méně chápavé: Do pekáče nasypeš jedno až dvě kila soli a na tu solnou vrstvu položíš maso a je jedno jestli kuře či bůček, žádné další solení či koření. Jedno kilo soli stojí +-8.-Kč, což je cena směšná a proto tu hroudu, která obsahuje krev z masa z pekáče vyhodíš. Ovšem pečené maso je šťavnaté a vynijkající :-)

  • Dana | 9. 3. 2011 11:27

    taky mi to moc nesedlo ale zachod sem dost zesrala pak sem mela tolik prace na umití ale aspon me to protáhlo :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • Bociánová | 9. 3. 2011 11:22

    ;-) ;-) na picu recept měla sem stoho velkou srčku s nebylo to příjemné ale jinak to slo :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • Šárka Bociánová | 9. 3. 2011 11:20

    :-D :-D toky si mislím ze toho bylo málo :-P :-P aspon 10 mega porcí :D :-| :-|

  • Šárka Bociánová | 9. 3. 2011 11:20

    :-D :-D toky si mislím ze toho bylo málo :-P :-P aspon 10 mega porcí :D :-| :-|

  • Bociánová | 9. 3. 2011 11:18

    :-D :-D bylo toho malo

  • Lidka Kábrtová | 21. 1. 2006 09:03

    Nechápu. Tom aso e na sůl jen položí, nebo se solí zasype? V receptu není uvedeno.

  • Eva | 20. 1. 2006 12:42

    moc díky za bleskovou odpověď a radu. krásný den všem!

  • Pavlína Svitáková | 20. 1. 2006 12:32

    Než zareaguje p.Veronika.Z mé zkušenosti s kuřetem se kuře osolí a po upečení se nepřipečená čistá sůl uchová napříště.Ostatní vyhazuji.Je důležité nepodlévat,jinak spodek bude přesolený.Viděla jsem v TV rybu na soli, byla okořeněná a celá zasypaná v mořské soli,ale neznám přesný recept.

  • Eva | 20. 1. 2006 12:14

    prosím o radu - co se solí z pekáčku - je nutné ji vyhodit nebo je možné jinějak použít? díky

  • Věra Soukupová | 20. 1. 2006 11:38

    To maso se už nesolí?

  • Pavlína Svitáková | 20. 1. 2006 11:37

    Jů,to znám s kuřetem.To je boží.Zkusim s krkovicí,jeslt to bude taky tak šťavnaté a křehké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Houbový kuba II.

Houbový kuba II.

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

266
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
31
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
28
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
24
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
21
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

Bohuš Matuš ukázal svou krásnou rodinu: Malá Natálka je šoumenka po tatínkovi!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Maso pečené na soli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact