• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Máslový rohlík
Napište svůj komentář k receptu

Máslový rohlík

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 2 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslový rohlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

35 porce
    • 1
      kg hladká mouka (pšeničná)
    • 20
      g sůl
    • 40
      g droždí
    • 20
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 30
      g sušené mléko
    • 3,80
      dl voda
  • Na potírání
    • 30
      g máslo (přepuštěné)

Postup přípravy receptu

1
Základní postup výroby těsta pro bílé pečivo
2
Tento sortiment pekařských výrobků připravujeme vždy na kvásek (pekařský omládek) způsobem zamíchání všech surovin najednou. Nejobvyklejší způsob, do 1/3 celkového množství tekutiny potřebné na zadělání těsta přidáme droždí trochu cukru a část mouky. Necháme 30 minut kynout, teplota omládku 30C°. Po nakynutí přidáme zbytek vody a další suroviny. Tuhost těsta volíme podle vyráběného sortimentu. Teplota těsta v rozmezí 29-30 C°. Doba zrání těsta 1-2 hodiny.
3
Tvarování rohlíků
4
Připravené těsto rozdělíme na stejné kousky, které stočíme do malých bochánků a necháme 5 minut odpočinout. Pomocí válečků vyválíme z bochánků elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se nám placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Vytvarované rohlíky necháme rovné nebo do tvaru podkovy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

Sladký zapečený rohlík

Sladký zapečený rohlík

Sladký rohlík - loupák

Sladký rohlík - loupák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel | 13. 12. 2013 14:11

    těsto kyne 20 minut!!!

  • Pavel | 3. 12. 2013 20:28

    více info na adrese ;-) http://is.muni.cz/th/368080/pedf_b/Bakalarska_prace_2013-upravena.txt

  • Pavel | 1. 12. 2013 00:03

    a do omládku patří všechno receptivní droždí

  • Pavel | 1. 12. 2013 00:02

    omládek má mít výtěžnost 200% vždy je mouka 100% zbytek je voda teplota omládku 30-32 kynout 30 minut a těsto 30-32 stupňů zraje 15 minut kdyby by se nechalo díl tak by se to propadlo a nebylo by to hezké...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Snídaně Dopolední svačina Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Sůl Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Kretské tzatziky

Kretské tzatziky

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

60 minut
Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

35
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
12
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
11
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
11
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i kupované dobroty pod stromeček
Jedlé vánoční dárky: Tipy na doma vyrobené i…
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
TOP 6 druhů vánočního cukroví z bílků
AHA.cz Nově blond Bella Hadidová nahoře bez: To je ale andílek

Nově blond Bella Hadidová nahoře bez: To je ale andílek

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Velká adventní soutěž s Bleskem pro ženy jde do druhého kola: Zapojte se i tentokrát!

Velká adventní soutěž s Bleskem pro ženy jde do druhého kola: Zapojte se i tentokrát!

Ženy.cz Máte doma chytré dítě? Tak mu to hlavně neříkejte!

Máte doma chytré dítě? Tak mu to hlavně neříkejte!

Blesk.cz Smrt Hezuckého (†55) zasáhla fanoušky: Pietní místo před Evropou 2 stále roste!

Smrt Hezuckého (†55) zasáhla fanoušky: Pietní místo před Evropou 2 stále roste!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

Horoskop na další týden: Koho ohrozí kolega v práci a kdo potká životní lásku?

  • Recepty.cz
  • Máslový rohlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact