• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Máslový rohlík
Napište svůj komentář k receptu

Máslový rohlík

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 2 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslový rohlík
Nahrát fotku
 

Suroviny

35 porce
    • 1
      kg hladká mouka (pšeničná)
    • 20
      g sůl
    • 40
      g droždí
    • 20
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 30
      g sušené mléko
    • 3,80
      dl voda
  • Na potírání
    • 30
      g máslo (přepuštěné)

Postup přípravy receptu

1
Základní postup výroby těsta pro bílé pečivo
2
Tento sortiment pekařských výrobků připravujeme vždy na kvásek (pekařský omládek) způsobem zamíchání všech surovin najednou. Nejobvyklejší způsob, do 1/3 celkového množství tekutiny potřebné na zadělání těsta přidáme droždí trochu cukru a část mouky. Necháme 30 minut kynout, teplota omládku 30C°. Po nakynutí přidáme zbytek vody a další suroviny. Tuhost těsta volíme podle vyráběného sortimentu. Teplota těsta v rozmezí 29-30 C°. Doba zrání těsta 1-2 hodiny.
3
Tvarování rohlíků
4
Připravené těsto rozdělíme na stejné kousky, které stočíme do malých bochánků a necháme 5 minut odpočinout. Pomocí válečků vyválíme z bochánků elipsovité placky. Levou rukou uchopíme spodní okraj placky a pravou dlaní stáčíme vrchní okraj placky do tvaru rohlíku. Při vinutí rohlíku potahujeme (levou rukou) placku směrem dolů, čímž se nám placka prodlužuje a rohlík má lepší vinutí. Vytvarované rohlíky necháme rovné nebo do tvaru podkovy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

Sladký zapečený rohlík

Sladký zapečený rohlík

Sladký rohlík - loupák

Sladký rohlík - loupák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel | 13. 12. 2013 14:11

    těsto kyne 20 minut!!!

  • Pavel | 3. 12. 2013 20:28

    více info na adrese ;-) http://is.muni.cz/th/368080/pedf_b/Bakalarska_prace_2013-upravena.txt

  • Pavel | 1. 12. 2013 00:03

    a do omládku patří všechno receptivní droždí

  • Pavel | 1. 12. 2013 00:02

    omládek má mít výtěžnost 200% vždy je mouka 100% zbytek je voda teplota omládku 30-32 kynout 30 minut a těsto 30-32 stupňů zraje 15 minut kdyby by se nechalo díl tak by se to propadlo a nebylo by to hezké...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Snídaně Dopolední svačina Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Sůl Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Krevety Pil Pil

Krevety Pil Pil

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

130
Dýňová tortila
Dýňová tortila
74
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
44
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
40
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…
39
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Máslový rohlík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact