• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Máslové mušličky
Napište svůj komentář k receptu

Máslové mušličky

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslové mušličky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 350
      g hladká mouka
    • 300
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • sůl
  • Náplň
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 200
      g lískové oříšky mleté

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto z uvedených surovin, měly by mít před zpracováním stejnou teplotu - ne změklé máslo a žloutky z ledničky. Do rána necháme odležet v mírném chladnu. Pak po částech mezi dvěmi mikroteny vyvaluji těsto, ne moc tenké a vykrajuji oválky - zoubkovaná formička, bývají v balení 3 různé velikosti, tak ta prostřední. Oválky kladu na papír na pečení.
2
Z bílků a 1 lžíce cukru vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme zbylý cukr a oříšky. Naplním plátěný pytlík a hladkou trubičkou stříkám náplň doprostřed oválků. Oválek přehnu a na krajích přimáčknu. Osvědčil se mi tento tvar lépe než kolečko.
3
Pečeme zvolna při 170 °C do růžova. Horké můžeme obalit v cukru, nejlépe je horké sesunout opatrně na pocukrovaný papír a ještě jemným sítkem pocukrovat shora, cukroví se nepoškodí tak jako u obalování - stejně postupuji u vanilkových rohlíčků. U nás ze mušličky necukrují.
4
Vyzkoušela jsem mnoho druhů mušlí - žabích hub, ale tyhle nám chutnají nejvíc a roky patří k TOP naší rodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslové sušenky s čokoládou

Máslové sušenky s čokoládou

Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)

Butter chicken (máslové kuře) s flat…

Máslové briošky

Máslové briošky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka Tkáčová | 8. 12. 2006 10:10

    Jarko,oříšky pražím ,když je zapichuji třeba do jetýlků nebo kopečků.Pečením slupka praskne a oddělí se od oříšku.Cukroví je od slupek a ještě oříšek vypadne a v cukroví zůstane díra a v ní slupka.Pražím tak,že na suchou teflonovou pánev nasypu oříšky,promíchávám na mírném plameni a když slupičky začnou praskat-vezmu sem tam jeden a zkouším v prstech,jestli jde slupka dolů. Pak je horké nasypu na starou utěrku na vál a třu rychle oříšky v utěrce od slupek .Pak je vyberu do misky,utěrku vypráším a oříšky nožem popravím,kde ještě slupka zůstala.Pravidlo je- loupat horké a nepřipálit. Když peču a mám horkou troubu,dělám to v troubě na suchém plechu.

  • Jaroslava Rajmová | 8. 12. 2006 07:59

    Prosím, proč se praží lískové oříšky a jak to přesně děláte. Děkuji

  • Šárka Tkáčová | 27. 11. 2006 08:46

    Oříšky do náplně dávám půl vlašských-více voní a půl lískových-nejsou tak mastné . Jinak když melu oříšky na vánoční cukroví , melu hned lískové a vlašské ve stejném poměru.Jen do cukroví,jako jsou třeba vanilkové rohlíčky dávám jen lískáčky nebo mandle,vlašáky jsou tučnější a rohlíčky se mi pak rozlévají. Vloni jsem koupila loupané lískáčky na oříškové jetýlky . Byly žluklé a už bych to nikdy neudělala.Dobře mi tak,nemám být líná je opražit v troubě a oloupat.

  • Anonym | 25. 11. 2006 00:09

    Paní Tkáčová, jaké mám dát do náplně oříšky. Prodávají se i loupané lískové oříšky. Díky

  • Alisia | 24. 11. 2006 23:19

    Bohužel sklípek nemám, tak jsem je dělala loni podle receptu od kamarádky a byly tvrdé jako kámen, tak mě poradila, abych do krabice, kde je ukládám dala rozpůlené jablko, že budou vláčné, tak to jsem také udělala a oni zplesnivěly. Po upečení jsou však výborné

  • Anonym | 24. 11. 2006 20:47

    Paní Šárko, dejte, prosím, svůj recept na ty oříškové tyčky. Vaše recepty mám ráda. Děkuji. Miíša

  • Šárka Tkáčová | 24. 11. 2006 12:14

    Di,přesně tak. Ale opravdu je to dáno i uskladněním . I balkón je problém , když mrzne až praští . Vezměte si třeba oříškové tyčky- takové s bílkovou polevou .Dělám z vlašáků,bílků a 2 lžíce strouhanky.Myslím , že je tady někdo dal,nebo přidám svůj recept.Taky jsou po rozležení krásně měké a na jazyku se rozplývají.U nás takové pečivo vede.

  • Di | 24. 11. 2006 10:50

    To znamená, že se rozleží a neztvrdnou ani později? Mně bohužel chybí ten sklípek, který v tom hraje velkou roli.

  • Šárka Tkáčová | 24. 11. 2006 10:06

    Di,náplň je opravdu měkoučká, při zakousnutí nekřupe,naopak. Peču 14 dní předem a dám rozležet do sklípku s ovocem.

  • Di | 24. 11. 2006 06:45

    Řekla bych, že náplň, kde jsou pouze bílky a žádné žloutky bude brzy tvrdá, ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Sníh z bílku Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Jablečný závin s tvarohem z pomazánkového másla

Jablečný závin s tvarohem z…

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Malinové kuličky z ovesných vloček

Malinové kuličky z ovesných vloček

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

21
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Španělské ptáčky z vepřového
Španělské ptáčky z…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Kedlubnová polévka III.
Kedlubnová polévka III.

Zajímavé články

Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné nebo řecké koláčky
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné…
Exotická sada medů: originální a zdravý dárek pod stromeček, který potěší každého
Exotická sada medů: originální a zdravý dárek pod…
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
AHA.cz Vydra o problémech Bouškové: Tohle způsobilo hrozný zásah v hlavě

Vydra o problémech Bouškové: Tohle způsobilo hrozný zásah v hlavě

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: V jakém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: V jakém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Ženy, noste rtěnky! S jakým odstínem se budete cítit skvěle a okolí si vás zamiluje?

Blesk.cz Finále Hell’s Kitchen Česko: Kuba převařil i Masterchefa!

Finále Hell’s Kitchen Česko: Kuba převařil i Masterchefa!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 7 nejhorších tarotových karet, které děsí kartářky. Tyhle si rozhodně nechcete vytáhnout!

7 nejhorších tarotových karet, které děsí kartářky. Tyhle si rozhodně nechcete vytáhnout!

  • Recepty.cz
  • Máslové mušličky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact