• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Máslové loupáčky
Napište svůj komentář k receptu

Máslové loupáčky

0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 11
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslové loupáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 500
      g hladká mouka
    • sůl
    • 100
      g cukr krupice
    • 150
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g smetana
    • 30
      g droždí
    • 1
      lžíce mák

Postup přípravy receptu

1
V robotu zpracujte mouku, cukr, sůl a máslo na hrubou drobenku. Smetanu trochu ohřejte, rozdrobte do ní droždí a rozmíchejte. Přidejte žloutek a rozkvedlejte.
2
Robot s moukou nastavte na nejnižší rychlost a pozvolna přilévejte smetanu. Těsto zpracovávejte 10 minut dohladka. Udělejte z něj kouli a uložte do mísy. Zakryjte utěrkou a nechte v teple vykynout na dvojnásobek. Vyklopte ho z mísy a rozkrojte na poloviny. Z obou vytlačte rukama vzduch a vyválejte na kruhy o průměru 30 cm, tenké 0,5 cm. Každý kruh rozřízněte na šest stejných částí.
3
Dva plechy vyložte papírem na pečení. Každou z nakrájených částí těsta smotejte do tvaru rohlíku: položte je špičkou od sebe, vytáhněte do stran a pomocí natažených prstů a dlaní pevně smotejte směrem od sebe. Ohněte do podkovy a oba tenké konce přehněte kousek zpět a stlačte. Přeneste na připravený plech. Totéž zopakujte se zbytkem těsta. Nevykynuté rohlíčky potřete rozšlehaným bílkem. Nechte důkladně vykynout.
4
Troubu zahřejte na 200 °C. Vykynuté rohlíčky znovu potřete bílkem a posypte mákem. Vložte oba plechy do trouby a hned snižte teplotu na 150 °C (zapněte horkovzdušný oběh, máte-li). Pečte 20 až 22 minut dozlatova, v polovině pečení otočte a prohoďte oba plechy.
5
*Recept pro vás připravil úspěšná kuchařka Florentýna Zatloukalov*
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Máslové briošky

Máslové briošky

Lívanečky z máslové dýně

Lívanečky z máslové dýně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Mák Máslo Smetana Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký tvarohový koláč

Lehký tvarohový koláč

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou náplní

Ořechová roláda s piškotovo-kávovou…

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

100
Máslové řízky
Máslové řízky
96
Dýňová tortila
Dýňová tortila
78
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
70
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
52
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Legenda Ozzy Osbourne (†76): Příčina smrti odhalena!

Legenda Ozzy Osbourne (†76): Příčina smrti odhalena!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Máslová vánočka
Máslová vánočka
Máslové briošky
Máslové briošky
Máslové koláčky s crème fraîche a jahodami
Máslové koláčky s crème fraîche a…
Máslové mini bochánky (mazance) - drobenkové
Máslové mini bochánky (mazance) -…
Máslové ovoce - rychle, chutně, zdravě
Máslové ovoce - rychle, chutně, zdravě
Máslové řezy
Máslové řezy
  • Recepty.cz
  • Máslové loupáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact