• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Máslová paštika s česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Máslová paštika s česnekem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Jemnou domácí paštiku z krůtích jater připravených na másle, zjemněnou smetanou a ovoněnou česnekem a muškátovým oříškem, si vychutnáte na čerstvém bílém pečivu, ale i chlebu.

Suroviny

6 porce
  • na 2 sklenice po 250 ml
    • 500
      g krůtí játra
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g máslo + 60 g na zalití
    • 300
      ml drůbeží vývar
    • 100
      ml smetana 12%
    • 2
      stroužek česnek 2-3
    • muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na kusy, cibuli nasekejte nadrobno. V pánvi zpěňte cibuli na lžíci másla, přidejte játra a pár minut restujte, aby se zatáhla. Vlijte vývar a vařte asi 10 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Játra přendejte do nádoby na mixování. Přidejte asi polovinu tekutiny z pánve a pokrájené povolené máslo. Mixujte dohladka a postupně přidávejte smetanu. Konzistence by měla připomínat jemnou kaši. Přidejte rozmačkaný česnek, koření, důkladně osolte a opět promixujte. Tip: Část vývaru můžete vyměnit za bílé víno, to půjde k játrům do pánve jako první, jakmile se vyvaří alkohol, přilijte vývar.
3
Paštikou naplňte sklenice, povrch zalijte vrstvičkou rozpuštěného másla a nechte v chladu ztuhnout.

RADA: Připravte avokádovou pomazánku podle VIDEO návodu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem

Paštika se šalvějí a kandovaným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Maso Vnitřnosti FOOD
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží vývar Krůtí játra Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Smetana 12% Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Nakládaný pivní Hermelín

Nakládaný pivní Hermelín

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

71
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
57
Tousty do školy
Tousty do školy
49
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
42
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
39
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Máslo ala pizzerka
Máslo ala pizzerka
Máslo s medvědím česnekem
Máslo s medvědím česnekem
Máslová bábovka
Máslová bábovka
Máslová pěna s uzenou rybou
Máslová pěna s uzenou rybou
Máslová vánočka
Máslová vánočka
Máslové briošky
Máslové briošky
  • Recepty.cz
  • Máslová paštika s česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact