• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Máslová paštika s česnekem
Napište svůj komentář k receptu

Máslová paštika s česnekem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
Máslová paštika s česnekem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Jemnou domácí paštiku z krůtích jater připravených na másle, zjemněnou smetanou a ovoněnou česnekem a muškátovým oříškem, si vychutnáte na čerstvém bílém pečivu, ale i chlebu.

Suroviny

6 porce
  • na 2 sklenice po 250 ml
    • 500
      g krůtí játra
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g máslo + 60 g na zalití
    • 300
      ml drůbeží vývar
    • 100
      ml smetana 12%
    • 2
      stroužek česnek 2-3
    • muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Játra očistěte, zbavte blanek a pokrájejte na kusy, cibuli nasekejte nadrobno. V pánvi zpěňte cibuli na lžíci másla, přidejte játra a pár minut restujte, aby se zatáhla. Vlijte vývar a vařte asi 10 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Játra přendejte do nádoby na mixování. Přidejte asi polovinu tekutiny z pánve a pokrájené povolené máslo. Mixujte dohladka a postupně přidávejte smetanu. Konzistence by měla připomínat jemnou kaši. Přidejte rozmačkaný česnek, koření, důkladně osolte a opět promixujte. Tip: Část vývaru můžete vyměnit za bílé víno, to půjde k játrům do pánve jako první, jakmile se vyvaří alkohol, přilijte vývar.
3
Paštikou naplňte sklenice, povrch zalijte vrstvičkou rozpuštěného másla a nechte v chladu ztuhnout.

RADA: Připravte avokádovou pomazánku podle VIDEO návodu

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem

Paštika se šalvějí a kandovaným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Maso & ryby & mořské plody Maso Vnitřnosti FOOD
Pečení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží vývar Krůtí játra Máslo Muškátový oříšek Pepř mletý Smetana 12% Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí nudličky na nivě

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

215
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
135
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
66
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
53
Klasické lečo
Klasické lečo
47
Fazolová směs s mletým masem
Fazolová směs s mletým…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Máslo ala pizzerka
Máslo ala pizzerka
Máslo s medvědím česnekem
Máslo s medvědím česnekem
Máslová bábovka
Máslová bábovka
Máslová pěna s uzenou rybou
Máslová pěna s uzenou rybou
Máslová vánočka
Máslová vánočka
Máslové briošky
Máslové briošky
  • Recepty.cz
  • Máslová paštika s česnekem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact